Ви тут:

З’явилась офіційна відповідь Порошенка на електронну петицію щодо скасування заборони російської соцмережі “ВКонтакте”

З’явилась офіційна відповідь Порошенка на електронну петицію щодо скасування заборони російської соцмережі “ВКонтакте”

Президент Петро Порошенко відповів на електронну петицію щодо скасування заборони російської соцмережі “ВКонтакте”.

Про це йдеться на сайті офіційного Інтернет-представництва Президента.

“Зазначаю, що російський холдинг “Mail.ru Group”, до складу якого входять товариства з обмеженою відповідальністю “Мэйл.РУ ГРУП”, “Вконтакте”, “Мейл.РУ Україна”, “В Контакті”, а також група компаній “Яндекс” та деякі інші інтернет-компанії широко використовуються російськими спецслужбами для просування російської пропаганди і проведення спеціальних інформаційних операцій проти України та її громадян. Зокрема, вказані компанії сприяють спецслужбам Росії у збиранні, зберіганні, використанні та поширенні інформації з обмеженим доступом – персональних даних та особистого листування громадян України. Навіть угоди про користування вказаними сервісами містять положення про згоду користувачів на автоматичну передачу до компанії (фактично – до країни- агресора та її спецслужб) будь-якої інформації про них, її узагальнення, обробку та передачу третім особам”, – йдеться у дописі Порошенка.

Він наголосив, що значна кількість зареєстрованих у соціальних мережах осіб залучається російськими спецслужбами для вербування українців до агентурної мережі та організації каналів збору інформації про пересування техніки й особового складу Збройних Сил України, що беруть участь у проведенні антитерористичної операції на сході України.

Глава держави розкритикував також “контентне наповнення цих ресурсів”, яке “спрямоване на намагання маніпулювати суспільною свідомістю через поширення недостовірної, неповної та упередженої інформації, сприяння присутньому, на жаль, в Україні протестному антиукраїнському потенціалу”.

“Одним з прикладів цього є громадянин РФ Сергій Жук, який протягом 2014-2015 років був учасником незаконного збройного формування “ДНР” (позивний “Москва”, на даний час перебуває на території РФ) і тривалий час, користуючись довірою наших співвітчизників, провокував та підбурював їх до участі у масових заворушеннях у м. Києві”, – написав Порошенко.

Також Президент зазначив, що російські соціальні мережі стали розсадником деструктивних груп на кшталт сумнозвісних суїцидних спільнот типу “Синій кит” (“Депрессивный дельфин”, “Море китов” тощо), а соцмережа “Вконтакте” залишається чи не головним вмістилищем “піратського” контенту в світі.

Він підсумував, що підтримання електронної петиції щодо скасування блокування інтернет-ресурсу “ВКонтакте” вважає неможливим.

 

 

Перейти до вмісту