Ви тут:

З початку року рівень дитячої злочинності на Полтавщині знизився майже на 40%

З початку року рівень дитячої злочинності на Полтавщині знизився майже на 40%

Працівники органів прокуратури Полтавщини постійно вживають заходи, спрямовані на забезпечення законності та правопорядку у сфері охорони дитинства. Особлива увага приділена протидії злочинності серед дітей, захисту громадян від злочинних посягань, дотриманню прав неповнолітніх та гуманізації кримінального судочинства. Завдяки здійсненій роботі з початку року відбулося зниження рівня дитячої злочинності майже на 40%. Про це повідомила начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Аліна Букало.

Також посилено нагляд за умовами утримання неповнолітніх, узятих під варту, і тих, хто відбуває покарання, – у відповідні установи прокурори внесли 13 документів реагування, за якими до дисциплінарної відповідальності притягнуто 9 посадових осіб.

У сфері охорони дитинства  заявлено 9 позовів  на загальну суму понад 1 млн грн.

«Прокуратура Кобеляцького району звернулася до Новосанжарського районного суду з позовною заявою в інтересах Гадяцького дитячого будинку, який є опікуном 17-річної дівчини, позбавленої батьківського піклування, з приводу взяття дитини на соціальний квартирний облік. Уже під час судового розгляду орган місцевого самоврядування поновив права вихованки закладу», – навела один із прикладів Аліна Букало.

Робота на зазначеному напрямі продовжується.

Перейти до вмісту