Ви тут:

#ЯСвідокНезалежності: ТСН закликає долучитися до написання сучасної історії України

#ЯСвідокНезалежності: ТСН закликає долучитися до написання сучасної історії України

ТСН та телеканал «1+1» запускають флешмоб #ЯСвідокНезалежності та закликають українців долучитися до написання сучасної історії України, поділившись у соціальних мережах власними спогадами про становлення держави.

Незалежність очима ТСН_Алла Мазур

Цього року журналісти та редактори Телевізійної служби новин презентували книгу «Незалежність очима ТСН», у яку помістили свої найяскравіші враження про важливі етапи незалежної України. Саме через їх очі, долі і серця проходила надзвичайна кількість вирішальних подій. Але найголовніші спогади, найцікавіше залишалося за кадром. Серед авторів книги – ведуча «ТСН. Тиждень» Алла Мазур. Зокрема, вона згадує у виданні про розпад Радянського Союзу та «Революцію на граніті», що відбувалася восени 1990 року: «Пісні під гітару, мітинги, молеб­ні. Це було б схоже на студентський фестиваль, якби не політичні вимоги його учасників… І коли через шістнадцять днів Рада таки пішла на поступки і пообіцяла виконати більшість вимог, а 23-го жовтня відправила у відставку прем’єра Масола — оце був справжній тріумф! І відчуття того, що Україна — може. Мирно і без крові змінювати себе. І тільки з часом ми зрозуміли: то було лише відчуття. Реальність набагато суворіша».

Незалежність очима ТСН_презентація

У свою чергу, кореспондента ТСН Дмитра Святненка ці події застали у зовсім юному віці.

«Тотальний дефіцит і відсутність харчів зму­шували людей шукати їжу скрізь. Якраз тоді повернулася система «не більше чогось там в одні руки». Наприклад, десятка яєць, чи кілограма цукру або борошна. В одні руки, то в одні руки, — вирішили виховательки мого дитячого садочка і на правах багатодітних матусь брали нас, своїх вихованців, із собою на закупи до Центрального гастроному, – згадує у книзі Дмитро. – Там, можна сказати, і застала мене «Револю­ція на граніті». Кілометрові черги та розмови в них про студентів-голодувальників. Хтось їх жалів, хтось — знущався, хтось просто сміявся…»

Незалежність очима ТСН_презентація

Більше живих спогадів очевидців найвизначніших подій в історії незалежної України у спецпроекті ТСН.ua та у книзі «Незалежність очима ТСН».

Діліться власними розповідями в соціальних мережах із хештегом #ЯСвідокНезалежності.

Перейти до вмісту