Ви тут:

Як спати спекотної літньої ночі: поради лікаря

Як спати спекотної літньої ночі: поради лікаря

Сон без одягу у спекотну літню ніч, не захистить вас від спеки.

Найкраще за все, спати у легкій бавовняній сорочці або просто у спідній білизні, яка абсорбуватиме піт та не дозволить зіпсувати ваш сон.

Такі поради надає лікар невідкладної допомоги інституту Humanitas di Milano Стівен Оттоліні.

Можна спати і без кондиціонерів, але при дотриманні певних правил. Легке бавовняне простирадло сприяє циркуляції повітря у ліжку. Перед сном бажано прийняти прохолодний або теплий душ: він поступово знижує температуру тіла і звільняє шкіру від поту.

Лікар також радить перед сном почитати при світлі нічної лампи – приємне читання змушує забути про спеку. Взагалі рекомендується якомога довше перебувати при природному освітленні, не вмикаючи світло.

За словами Оттоліні, у ліжку важливо зручно розташуватися, не скручуватися калачиком, а розкинути руки та ноги. За словами лікаря, це гарно знижує температуру тіла.

Крім того, він зазначає, що вечеря, напередодні сну, є також дуже важливою. Легка вечеря швидше перетравлюється та сприяє гарному сну. Не рекомендується вживати алкоголь, а натомість випити перед відходом до сну склянку води.

Також лікар каже, що варто від’єднати все обладнання, яке стоїть на підзарядці. Краще за все спати подалі від столів, де заряджається мобільний телефон.

 

Перейти до вмісту