Ви тут:

Володимир Гройсман особисто перевірив будівництво автомобільної дороги на Полтавщині (ФОТО)

Володимир Гройсман особисто перевірив будівництво автомобільної дороги на Полтавщині (ФОТО)

 

Сьогодні Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман з робочим візитом відвідав Полтавщину. Він перевірив хід ремонту доріг в області. Очільник Уряду проінспектував капітальний ремонт автомобільної дороги  М – 03 Київ – Харків – Довжанський та будівництво дороги в обхід села Покровська Багачка Хорольського району.

До інспекції також долучилися голова Полтавської ОДА Валерій Головко, керівник служби автомобільних доріг Полтавщини Володимир Трояновський, представники фірми – підрядника.

Сума контракту на будівництво дороги в обхід Покровської Багачки становить 32 мільйони 430 тисяч доларів.

“Проект передбачає будівництво близько 7,2 км автомобільної дороги 1-ї категорії, в тому числі виконання класичних дорожніх робіт. Також будівництво декількох транспортних розв`язок зі штучним освітленням, перевлаштування мереж газо- та електропостачання, систем телекомунікації та допоміжних споруд. Крім того, передбачені роботи з будівництва доріг другорядного значення і транспортних розв’язок”, – розповів керівник служби автомобільних доріг Полтавщини Володимир Трояновський.

Володимир Гройсман наголосив, що  планується збільшити кількість видатків на ремонт доріг. Також будуть виділені кошти на ремонт мостів.

“Маємо добру динаміку по митниці: 12 млрд грн перевиконання плану буде направлено по всіх областях на будівництво та реконструкцію доріг. Ми також будемо пропонувати внести зміни до державного бюджету, і одна зі статей – виділення коштів для нової дороги Львів – Хмельницький – Вінниця – Умань – Одеса – Миколаїв. Це дорога, яка зв’яже наш західний кордон з портами, важлива транспортна артерія для України”, – сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко зазначив, що ямкового ремонту автошляхів на Полтавщині​ більше не буде, адже нова технологія  ремонту  “дорожними картами” дешевше та тримається набагато довше і краще.

“Ми вирішили відмовитись від ямкового ремонту автошляхів, оскільки він не виправдовує тих коштів, які на нього витрачаються. Замість цього, ми вирішили застосовувати капітальний ремонт. Робимо картами – ділянками від 0.3 до 2 км. З початку року працюємо за цією технологією, і ямковий ремонт зараз застосовують лише територіальні громади за власні кошти”, –  сказав Валерій Головко.

Володимир Гройсман дав позитивну оцінку такій інформації.

Також голова ОДА зазначив, що з обласного бюджету на ремонт доріг буде виділено 56 млн грн.

Орієнтовна дата закінчення будівництва – 2019 рік.

 

 

Перейти до вмісту