Ви тут:

“Уряд пропонує направити 24 млрд грн перевиконання доходів держбюджету на соціальні, інфраструктурні й оборонні потреби”, – Прем’єр-міністр

“Уряд пропонує направити 24 млрд грн перевиконання доходів держбюджету на соціальні, інфраструктурні й оборонні потреби”, – Прем’єр-міністр

Кабінет Міністрів України в рамках перерозподілу 24 млрд грн перевиконання планового показника доходів Державного бюджету України на 2017 рік пропонує внести зміни до держбюджету та направити кошти на соціальні, інфраструктурні та оборонні проекти.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ході засідання Уряду.

Він підкреслив, що досягнутий результат – це реальна робота з детенізації та зміцнення економіки. Разом з тим, підкреслив Глава Уряду, якби Україна не стикнулася з блокадою Донбасу взимку поточного року і не втратила темпів зростання економіки через цей фактор, перевиконання бюджету було б значно більшим.

“Наразі маємо перевиконання плану надходжень в розмірі 24 млрд грн. Ми направляємо кошти на необхідні потреби: 14 млрд будуть направлені на субсидії. Також виділяємо кошти на будівництво дороги Львів – Тернопіль – Хмельницький – Вінниця – Умань – Одеса – Миколаїв. Продовжимо програму безкоштовних ліків, виділяємо 200 млн для повноцінного фінансування програми й розширення переліку ліків”, – повідомив Глава Уряду.

Окремий рядок фінансування: 400 млн грн – додаткова медична субвенція, 500 млн грн – додаткові ресурси для Академії медичних наук, 300 млн – на забезпечення зарплат шахтарям, 60 млн грн на закупку дитячого ангиографа, а також видатки на Міністерство оборони і МВС.

“Будемо просити Парламент вже завтра ухвалити ці рішення і зможемо направляти кошти (за потребами)”, – сказав Прем’єр-міністр.

Перейти до вмісту