Ви тут:

У Полтаві обговорили актуальні питання реформування пенсійної системи

У Полтаві обговорили актуальні питання реформування пенсійної системи

Сьогодні у Полтавському університеті економіки і торгівлі відбулася експертна зустріч з представниками Кабінету Міністрів України в режимі відеозв’язку.

Під час наради, представники влади та інститутів громадянського суспільства обговорили пропозиції Уряду щодо підвищення пенсій та реформування солідарної системи пенсійного страхування.

Згідно з пропозиціями, з 2018 року для виходу на пенсію необхідно буде мати 25 років страхового стажу, з 2028 року – 35 років. А коефіцієнт оцінки вартості стажу з 2018 року скорочується з 1,35 до 1.

Уряд передбачив встановлення верхньої межі бази нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ) в 15 мінімальних зарплат (48 тис грн).

Також реформа скасовує призначення пенсій держслужбовцям за вислугу років і вводить єдину формулу розрахунку розміру пенсій, яка прив’язує його до обсягу внесків до Пенсійного фонду протягом життя.

У рамках пенсійної реформи планується з 1 жовтня цього року провести підвищення пенсій, а також скасувати оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

Перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Полтавській області Володимир Носенко розповів, що наразі в області достроково завершили виплату пенсій за червень через відділення поштового зв’язку:

— Ми достроково завершили виплату пенсій за червень через відділення поштового зв’язку. Фінансування стабільне. Заборгованості з виплат немає. Днями ми повністю закриємо виплату пенсій пенсіонерам, які отримують кошти через банківські установи.

Володимир Носенко розповів і про реформування, що наразі відбувається всередині управління:

— Ми впроваджуємо централізовану систему призначення виплат пенсій. Наша область в числі лідерів серед регіонів України за даним проектом. Також паралельно ми ведемо усі актуальні розрахунки, які пов’язані із запровадженням нової пенсійної реформи. Упорядковуємо паперову документацію, електронні бази, щоб усі перерахунки, які передбачені реформою, були проведені якісно та своєчасно.

Також він зазначив, що в області проводитимуть і серйозну роз’яснювальну роботу серед пенсіонерів стосовно нової реформи.

— Підвищення виплат буде індивідуальним для кожного пенсіонера. Тому ми готуємося до серйозної роз’яснювальної кампанії. Для перерахунку ніяких документів до органів ПФ надавати не потрібно. Ми робитимемо усе автоматично та якісно, — підсумував Носенко.

Перейти до вмісту