Ви тут:

У Кременчуці провели зустріч приурочену Дню молоді

У Кременчуці провели зустріч приурочену Дню молоді

У Кременчуці проживає понад 59 тис. молодих людей, із 452 зареєстрованих громадських організацій 42 об’єднують найкращих представників міського молодіжного середовища. У Кременчуці молодіжна політика багато років поспіль реалізується у співпраці з міською владою.

До речі,  Фондом народонаселення ООН в Україні така співпраця визнана найкращою, що на сьогоднішній день існує   в Україні та пропагується як приклад для наслідування, повідомляють у міській раді.
Микола Шевченко зауважив, що у  Кременчуці діє вже Третя п’ятирічна програма, що регламентує співпрацю влади та молодіжної громади. До цього документу входить 73  проекти, які у своїй більшості були започатковані та проводяться саме молодими людьми. Вони підтримуються владою та партнерами, серед яких Фонд народонаселення ООН в Україні та Британська Рада в Україні. Цьогоріч за фінансової підтримки міського бюджету та Британської Ради в Україні на реалізацію 12 громадських ініціатив, які стали переможцями конкурсу  соціальних проектів, в рівних долях було спрямовано 200 тис. грн. З кожним роком таке фінансування збільшується та обов’язково буде збільшуватися, надаючи можливість молодим активним громадянам для подальшої реалізації та змінити оточуюче середовище на краще.
Міський голова Віталій Малецький зазначив, що має за честь  виступати перед такою почесною, прогресивною та креативною аудиторією, а головне перед своїми колегами. Як молодіжний активіст у колишньому та виходець із  Молодіжного Парламенту Кременчука він висловив впевненість у тому, що саме молоді люди є генераторами тих ідей та ініціатив, які потім мають своє успішне продовження в різних сферах життєдіяльності міста.  Він підкреслив, що сьогодні Кременчуку є чим пишатися, бо він є містом з  високим рейтингом освіти, містом, де надається величезний спектр сучасних медичних послуг, містом – з одним із кращих благоустроїв тощо. Віталій Малецький наголосив, що і на молодих, і на зрілих кременчужан чекає велика спільна робота.  Тому звернувся до представників молодіжних громадських організацій виходити  із пропозиціями до влади, пропонувати нові проекти задля подальшого покращення умов життя в нашому  місті.
Окремо керівник міста зупинився на сьогоднішній ситуації в місті, на впровадженні  різних галузевих проектів, що  стали можливими завдяки децентралізації влади. Як приклад, навів мікрорайони правобережжя Кременчука, де наразі після довгих років очікування розпочаті та  тривають ремонти дорожнього господарства, встановлюються нові ігрові майданчики. На продовження теми міський голова повідомив, що вже 24 серпня в парку «Крюківський» буде відкрито сучасний спортивно-ігровий майданчик, а найближчим часом у 7 дворах Крюківського району будуть встановлені ігрові майданчики. Віталій Малецький висловив слова вдячності молоді Кременчука за її активну громадську позицію, за волонтерську діяльність, спрямовану на допомогу тим, хто її потребує, за те, що роблять все можливе для того, аби Кременчук став кращим містом в Україні.
 
Наприкінці зустрічі відбулося нагородження почесними відзнаками та подарунками  найактивніших учасників цьогорічних міських молодіжних проектів, творчих особистостей міста, представників навчальних закладів і суб’єктів господарювання, які їм у цьому допомагали.  

 

Перейти до вмісту