Ви тут:

У Кременчуці презентували унікальний освітній проект — Топонімічну карту Криму

У Кременчуці презентували унікальний освітній проект — Топонімічну карту Криму

Сьогодні відомий український журналіст, історик і  редактор сайту «Історична правда» Вахтанг Кіпіані презентував викладачам історії закладів освіти Кременчука унікальний освітній проектТопонімічна карта Криму.

Як зазначив Вахтанг Кіпіані, створення карти було ініційовано громадськістю. Технічна робота над нею тривала два-три місяці, а збір інформації проводився фахівцями з географії та історії упродовж кількох років. Топонімічна карта Криму, перш за все, як освітній продукт, створювалася професійними картографами з дотриманням усіх державних стандартів, за основу брали  історичні та військові документи.
Вахтанг Кіпіані розповів, що карта історичних назв Криму створена для того, аби нагадати всьому світу, що Крим завжди був землею кримських татар, аби  привернути увагу світової громадськості до кримських проблем. Вона являє собою своєрідний топонімічний часопис життя кримсько-татарського народу.
Перший заступник міського голови Володимир Пелипенко наголосив, що на сьогодні в нашій країні немає локальних регіональних проблем, є ті, які можна та треба вирішувати всією державою. Зокрема, Володимир Пелипенко підкреслив, що завданням української влади різних рівнів і українського народу є створення міцної,  заможної та  незалежної країни. Процеси, пов’язані з децентралізацію, сприяють цьому, оскільки вони відкрили нові шляхи для розвитку як окремо взятих адміністративних одиниць, так і вцілому України. Топонімічна карта Криму, створена за ініціативи української громадськості, є доказом того, що Україна є єдиною державою.  Ми не маємо втрачати комунікацій із жителями Кримського півострова, ми маємо розповідати їм правду про те, які зміни відбуваються в Україні.  
Наразі замовлено 1000 екземплярів таких карт, які будуть розповсюджені в закладах освіти в різних регіонах.
Перейти до вмісту