Ви тут:

У Козельщині відбулося свято “Козацької слави цілюще джерело”

У Козельщині відбулося свято “Козацької слави цілюще джерело”

Днями славетна Шар-гора знову покликала на обласне театралізоване свято “Козацької слави цілюще джерело”, а гостинний козельщинський край радо відчинив двері усім, хто має добре серце та щиру душу.

Цьогорічне традиційне свято розпочалося по новому з велопробігу на Шар-гору у вишиванках. А далі… Козацька хода за участю керівників району, козацьких старшин та козацьких сотень на чолі з отаманом Остряницею, покладання квітів до пам’ятного знаку,  в ім’я пам’яті наших предків, славних і звитяжних козаків, які в усі часи боронили рідний край.

Усіх присутніх вітали почесні гості: генеральний директор ТОВ «Біланівський ГЗК» Юрій Химич, заступник директора ТОВ «Біланівський ГЗК» Тютюнник Леонід, архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, директор центру регіональних досліджень Полтавської області Олександр Білоусько, голова Ради отаманів Полтавського обласного громадського об’єднання  «Наддніпрянське вільне козацтво» Гонза Борис, отаман обласної організації кіш ім..М.Міхновського Лещенко Анатолій, отаман громадської організації «Українське вільне козацтво» Коваленко Микола, отаман громадської організації «Українське вільне козацтво» Ворона Віктор.

Історія свідчить, що Козельщина має багатолітню цікаву історію, гармонійно розвивається та заслуговує на досить перспективне майбутнє. Саме заради вічної пам’яті про наших предків, славних і звитяжних козаків, працюватиме, житиме, творитиме, залишаючи на землі добрий і вічний спомин про себе, Людина праці.

У цей святковий день, у переддень Святої Трійці, я від  щирого серця бажаю усім Вам радості і добра, здоров’я козацького, щедрої ниви, злагоди й достатку, мудрості на віки. Нехай сьогодні і завжди не полишають вас почуття гордості за свій народ, бажання внести і свою часточку в його славну історію, у зміцнення нашої незалежної держави України!», – звернувся до присутніх голова райдержадміністрації Олександр Перепелиця.

Концерт за участю фольклорного, народного, самодіяльного, вокального та аматорського колективів, показ моделей одягу, козацьке караоке «Гей, заспіваймо!», спортивно-розважальна програма «Козацькому роду нема переводу», атракціони, каруселі, ігрові майданчики для малюків, катання на конях, фотозони біля  куренів Шар-гори, шашлики, запашна каша, морозиво та інші смаколики від роздрібних точок торгівлі – все це було і весело, і цікаво, і хвилююче… Адже саме у переддень одного з найголовніших свят православного церковного календаря – Трійці, коли весна передає естафету літу, двадцять другий рік поспіль ми вшановували наших пращурів-козаків, будучи тут на славній Шар – горі.

І на завершення для присутніх заспівали гості свята – кавер-гурт «BRAINS ON HOLIDAYS», м. Горішні Плавні

Перейти до вмісту