Ви тут:

У Диканьці за добу задокументували 2 наркозлочини (ФОТО)

У Диканьці за добу задокументували 2 наркозлочини (ФОТО)

 

Жінка на присадибній ділянці виростила майже 150 корінців маку, а у домогосподарстві чоловіка правоохоронці знайшли 150 грамів канабісу. Про це повідомили в ГУНП Полтавської області.

 

Заходи по виявленню наркозлочинів тривають у рамках проведення загальнодержавної операції «Мак-2017».

Так, під час проведення санкціонованого обшуку домогосподарства 53-річної мешканки одного із сіл Диканського району, поліцейські виявили майже 150 корінців снодійного маку. Рослини вилучили та направили на експертне дослідження.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Того ж дня поліцейські провели ще один санкціонований обшук домогосподарства 31-річного мешканця районного центру та виявили і вилучили згортки із близько 150-ма грамами подрібненої речовини, схожої на канабіс та саморобний пристрій для куріння. Як пояснив чоловік, вилучене є наркотиком, які він зберігав для власного вживання шляхом куріння.

Речові докази направлено на експертизу. По данному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Перейти до вмісту