Ви тут:

Прокуратура довела безпідставність призначення покарання з випробуванням жителю м. Горішні Плавні

Прокуратура довела безпідставність призначення покарання з випробуванням жителю м. Горішні Плавні 

Апеляційний суд Полтавської області погодився з доводами прокуратури і скасував вирок Комсомольського міського суду в частині призначення покарання 36-річному жителю м. Горішні Плавні, який у 2015 році заволодів особистим майном трьох громадян.

 «У під’їзді будинку він здійснив крадіжку велосипеда, у гаражі, попросивши господаря подзвонити, заволодів мобільним телефоном, а в одній із квартир, скориставшись тим, що залишився без уваги власника, поцупив і мобільний телефон, і ноутбук. Викраденим спритник розпорядився на власний розсуд, заподіявши потерпілим збитки на загальну суму майже 6,5 тис. грн.», – розповіла прокурор відділу підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури Полтавської області Світлана Акулова.  

За ці злочини вироком суду першої інстанції чоловіка було засуджено за ч. 2 ст. 185 та ч. 2 ст. 190 КК України, тобто за крадіжку та шахрайство, вчинені повторно, до 3 років 6 місяців позбавлення волі і на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки. Проте за апеляційною скаргою прокуратури суд вищої інстанції ухвалив новий вирок, призначивши обвинуваченому ті ж 3 років 6 місяців, але реального покарання.

«Прокуратура довела безпідставність призначення покарання з випробуванням, враховуючи, що підсудний неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, зокрема й за вчинення тяжких злочинів проти власності, ніде не працює, перебуває на обліку у нарколога, що в цілому характеризує його як особу, яка веде антисоціальний спосіб життя, схильну до продовження злочинної діяльності», – зазначила прокурор. 

 

Перейти до вмісту