Ви тут:

Про реформи Мін’юсту та пілотні проекти відомства, – прес-конференція керівництва Теруправління юстиції

Про реформи Мін’юсту та пілотні проекти відомства, – прес-конференція керівництва Теруправління юстиції

Про реформи Мін’юсту та пілотні проекти відомста розповіли під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко, заступник начальника — начальник Управління державної реєстрації Людмила Григор’єва, начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Віта Беспалько та начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Наталія Бугрій.

Олег Тимченко ознайомив з основними реформами у сфері державної реєстрації, які реалізовані на Полтавщині протягом останнього року.

«Одним з важливих кроків у боротьбі з корупцією стала кардинальна реформа Державної реєстраційної служби» –, сказав Олег Тимченко.

“Наприкінці лютого відбулась презентація виходу проекту Міністерства юстиції України “Он-лайн будинок юстиції” на державний рівень. Тепер послугами з повторного отримання документів можуть скористатись всі українці”, – повідомив Олег Тимченко.

Ще одна реформа — створення постійно діючого колегіального консультативно-дорадчого органу “Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації”.

У Полтавській області такі функції надає 101 суб’єкт державної реєстрації, а також 161 приватний та 37 державних юристів.

«Ще однією важливою реформою у сфері державної реєстрації, стало створення при Міністерстві юстиції України та його територіальних органах постійного діючого колегіального консультативно-дорадчого органу – Комісії із питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. За п’ять місяців цього року надійшло 15 скарг, на які вже надано відповіді”, – повідомила Людмила Григор’єва.

Начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Віта Безпалько ознайомила з пілотними проектами Полтавщини.

Зокрема, про видачу свідоцтв про народження дітей безпосередньо у пологовому будинку. З березня місяця 2016 року дана функція наявна у 20-ти пологових будинках області.

“Проект «Шлюб за добу» – це швидко та зручно. Молода пара може сама визначитися з часом і місцем своєї церемонії. Варто лише звернутися до реєстратора, обрати час і місце та укласти договір. На сьогоднішній день подано уже 33 заявки із яких зареєстровано 23 шлюби. Із яких 18 у Полтаві та 3 у Кременчуці. Вартість виїзної церемонії – 1200 грн, а звичайної242″, – повідомили на перс-конференції.

“З моменту впровадження послуг з видачі свідоцтв про народження дитини у пологовому будинку нею скористалось майже 6 тис. осіб, а для реєстрації проживання — більше 200 осіб”, – розповіла Віта Беспалько.

З метою забезпечення доступності, а також підвищення якості надання адміністративних послуг запроваджено пілотний проект щодо забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань. На сьогоднішній день на території Полтавської області понад 13 тис. громадських формувань.

Саме через нові центри надання адмінпослуг прийнято 125 пакетів документів та 21 — через центри безоплатної правової допомоги.

Перейти до вмісту