Ви тут:

Полтавців запрошують на Міжнародний день йоги

Полтавців запрошують на Міжнародний день йоги

 

Міжнародний день йоги святкують 21 червня з 2015 року у 150 країнах світу. У 2016 році День йоги святкували 350 млн. людей по всьому світові.

 

 

Давні традиції йоги сьогодні адаптовані до сучасного життя. За допомогою фізичних та дихальних вправ (асан та пранаям), медитації можна позбутися стресу, навчитися керувати своїм розумом та емоціями, покращити здоров’я та якість життя. У багатьох країнах світу йогу використовуют для реабілітації ветеранів війни, ув’язнених, для лікування депресії. Йогу поступово починають давати в школах та університетах. Практика допомагає бути більш свідомим, виваженим. Причиною насильства та агресії у суспільстві є невігластво та стрес. Освіта, яка дозволить сприймати весь світ як одну сім’ю та зменшення стрессу, у тому числі за допомогою практик йоги, допоможуть зменшити рівень насильства у суспільстві. Це стосується будь-якої країни.

В Україні Міжнародний день йоги проводиться під егідою Посольства Індії в Україні, за участю Міжнародного фонду Art of Living (Мистецтво життя), сотень йога-клубів, інструкторів йоги в багатьох містах.

Офіційна сторінка свята https://www.facebook.com/idayofyoga.org.ua/

Відео 2016 року – практика Привітання Сонцю по всьму світові (Київ 4”9) https://youtu.be/5F1eMM4wELE

Відео-анонс 2017 року, Україна https://youtu.be/4oszPrBkr7k

Лекція «Шлях йоги» в Європарламенті, Брюссель, 21 квітня 2015 р. https://youtu.be/4NIwmttDrcU

(текст російською у коментарі під відео).


18 червня ми святкуємо Міжнародний день йоги у Полтаві

Інструктори різних напрямків йоги проводитимуть свої майстер-класи в парку біля Успенського собору – для тих, хто ще не знайомий з йогою та для тих, хто хотів би розширити свої знання. Для досвідчених практиків йоги – традиційні 108 кругів Сурья Намаскар (Привітання сонцю).

18 червня (у неділю) на Білій Альтанці та у парку поруч (біля садиби Котляревського).

У програмі:

7.00 – 108 кругів СУРЬЯ НАМАСКАР (Привітання Сонця) – для досвічених практиків йоги. Локація –Біла Альтанка.

9.00 – ЙОГА. ПЕРШИЙ КРОК. ДИХАЛЬНІ ВПРАВИ. МЕДИТАЦІЯ. Локація – парк зправа від Успенського собору, біля садиби Котляревського.

Природні джерела енергії. Як за допомогою дихання керувати своїм розумом та емоціями. Прості асани та дихальні вправи. Медитація. Веде Наталя Онацько, інструктор антистресових програм Міжнародного фонду Art of Living, йоги для дорослих і дітей.

9.00 – ТАНЕЦЬ СИЛИ. Локація – парк перед Успенським собором (зустрічаємося о 9:00 біля фонтану).

«Східна мудрість: “Хребет починається зі стоп”. Ми відновимо зв’язок і органічну взаємодію тіла і свідомості: в потоці руху і дихання активізуємо зв’язкового-сухожильний апарат ніг, м’язовий корсет, дрібну моторику, сприяємо омолодженню хребта, розвитку гнучкості, координації та почуття гумору :) Буду рада бачити вас!» Клейд Віра, інструктор хатха-йоги

10.00 КРІЯ- ЙОГА – ДИНАМІЧНА ЙОГА ДІЇ. Локація – парк зправа від Успенського собору, біля садиби Котляревського.

«Це йога, що очищає тіло і дає спокій розуму. З Крия Йоги виникли багато видів гімнастики, розтяжок, фітнес, аеробіка. «Крия» перекладається як «вироблення», «очисна процедура». Просто «робити», іноді – «виправити неправильно зроблене». У нас з вами є наше тіло, воно робить безліч різних рухів. Основу Крия Йоги склала група циклічних рухів. Незважаючи на те, що вона, як і хатха-йога, чисто фізична, упор робиться не на фізичні, а на внутрішні відчуття, коли ти робиш, і хочеться продовжувати робити. Важливо саме цей стан». Веде Анатолій Гоненко (практика з 2005, з 2011 – викладає у фітнес-клубах Полтави).

10.00 ЙОГА ДЛЯ ДІТЕЙ 8-13 РОКІВ. Локація – парк зправа від Успенського собору, біля садиби Котляревського.

Для дітей йога – це природній спосіб бути здоровим. Вона дає навички здорового способу життя, зміцнює м’язи, покращує фізичний стан. Йога допомагає керувати своїми емоціями. І це – гарний спосіб провести час весело у колі друзів. Веде Наталя Онацько, інструктор дитячих антистресових програм ArtExcel, YES!, «Школа без агресії»

11.00 – КОМПЛЕКС ДЛЯ ЗВІЛЬНЕННЯ \ РОЗКРИТТЯ ТАЗУ. Локація – парк зправа від Успенського собору, біля садиби Котляревського.

«Таз і тазостегнові суглоби є найважливішою частиною скелетно-м’язової системи. Разом із великими м’язами області таза – це основа, яка повинна бути стійкою і збалансованою, інакше покоситься вся конструкція. Пропонований комплекс складається з соматичних рухів, в основі яких лежить принцип внутрішнього усвідомлення, а також асан йоги для звільнення від напруги та розкриття таза через поліпшення рухливості суглобів і збільшення еластичності м’язів». Веде Проценко Анна, інструктор хатха-йоги, соматичної йоги, йоги для вагітних. Особистий досвід практики 8 років, досвід викладання 2 роки.

12.00 – В ГАРМОНІЇ З СОБОЮ. ЙОГА НА КОЖЕН ДЕНЬ. Локація – парк зправа від Успенського собору, біля садиби Котляревського.

Клас для тих, хто вже займається, тільки збирається або навіть ще не підозрює про своє бажання зайнятися йогою. Комплекс для м’якої і гармонійної щоденної практики. Веде Юлія Кононенко, інструктор Хатха-йоги та Йога-Нідри. Особистий досвід практики 10 років, досвід викладання 7 років.

З 7.00 до 10.00, якщо ви будете з дітьми, про них подбають вихователі дитячого клубу «Сонячний дім».

Для учасників Сурья Намаскар – подарунок від Посольства Індії та частування від магазину здорового харчування Life Energy.

Контакти:

Полтава

(050) 872-05-38 Наталя Онацько, координатор, Art of Living (Ukraine)

Nata.onatsko@gmail.com

(095) 610-75-25 Анаталий Гоненко, інструктор

(066) 278-98-46 Віра Клейда, інструктор

(099) 916-02-32 Юлія Кононенко, інструктор

(066) 589-63-65 Анна Проценко, інструктор

Подія на facebook https://www.facebook.com/events/1447792871971575/

Перейти до вмісту