Ви тут:

Найбільша в історії України хакерська атака: кого вже атакував Вірус-вимагач Petya.А

Найбільша в історії України хакерська атака: кого вже атакував Вірус-вимагач Petya.А

В Україні відбувається безпрецедентна кібер-атака, яка вже призвела до збоїв в роботі Київенерго, Ощадбанку, “Нової Пошти”, “Укртелекому”, супермаркетів та інших компаній.

Речниця СБУ Олена Гітлянська в коментарі 24 телеканалу заявила: ” … в СБУ припускають, що атаки організовані з території Росії або з окупованих територій Донбасу. За даними СБУ, основні атаки здійснені на банківську сферу та інфраструктуру. Атакована також “Укрзалізниця”.

Хакери здійснили кібератаку на комп’ютерні сервери Кабінету міністрів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

Він розмістив світлину, на якій показано, що комп’ютер не вмикається через помилку. Водночас система просить не вимикати комп’ютер, інакше всі дані з нього можуть бути видалені.

Як пише Еспресо – вже були атаковані хакерами:

Банки: Ощадбанк, ТАСКомерцбанк, Укргазбанк, Південний, ОТП банк. Кредобанк.

Компанії і підприємства: Київенерго, Укренерго, Украерорух, Антонов, ДТЕК, Укртелеком, Укрзалізниця, аэропорт Бориспіль, Київводоканал, Київський метрополітен, Нова пошта.

ЗМІ: 24 канал, національна мережа радіостанцій Радіо Люкс, Радіо Максимум, Радіо Ера-FM, Український медіахолдинг, до складу якого входить Комсомольська правда, Кореспондент і Football.ua; Чорноморська ТРК, канал АТР. За деякими даними, атаковані телеканали Інтер, Перший національний, СТБ.

Заправки: Shell, WOG, Klo, ТНК.

Оператори: Lifecell, Київстар, Vodafone Украина.

Медицина: компанія Фармак, клініка Борис, лікарня Феофанія, корпорація Артеріум

Перейти до вмісту