Ви тут:

На Полтавщині рятувальники проводять акцію “Безпечний відпочинок”

На Полтавщині рятувальники проводять акцію “Безпечний відпочинок”

Учора у рамках акції “Безпечний відпочинок”, на території дитячих оздоровчих таборів відпочинку “Зоряний” та “Енергетик” у селі Потоки Кременчуцького району рятувальники провели для юних відпочивальників цікавий, пізнавально-профілактичний захід.

Днями, подібні заходи фахівці ДСНС провели і для малечі з дитячих таборів Горішніх Плавнів, Лохвиці, Машівкі, Шишак та Чорнух.

Під час заходів фахівці Служби порятунку «101» розповідали дітям про основні надзвичайні події, які виникали з початку року на території міст та районів, їх причини та наслідки. Рятувальники зазначали, що найголовніше – це життя та  здоров’я людей, тому необхідно знати та дотримуватися елементарних правил безпеки життєдіяльності. Рятувальники нагадували школярам основні правила пожежної безпеки у побуті та під час відпочинку на природі, правила безпечної поведінки біля водойм, під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Також, навчали алгоритму дій під час пожежі в квартирі, будинку, навчальному закладі. Окремо рятувальники зупинялися на первинних засобах пожежогасіння. Фахівці ДСНС розповіли їх призначення та алгоритм застосування.

Крім того, рятувальники демонстрували дітям спеціальні та пожежні автомобілі, бойове спорядження та технічне обладнання, яке допомагає якнайшвидше ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій. Школярам розповіли тактико-технічні характеристики, показали у дії спеціальне обладнання, також надали можливість усім бажаючим самотужки спробувати свої сили з гасіння умовної пожежі.

Наприкінці заходів, рятувальники вручали відпочивальникам листівки та пам’ятки з основними правилами безпечної поведінки у літній період.

Перейти до вмісту