Ви тут:

На Паризькому Ле Бурже продемонструють український Ан-132Д (ФОТО, ВІДЕО)

На Паризькому Ле Бурже продемонструють український Ан-132Д (ФОТО, ВІДЕО)

Днями у Парижі стартував 52-ий Міжнародний авіасалон Ле Бурже 2017 і вже здивував статистикою.

У ньому беруть участь 2 400 експонентів, очікуються 140 000 відвідувачів і 200 офіційних делегацій. Триватиме виставка до 25 червня.

На кращій світовій профільній експозиції Paris Air Show 2017 Le Bourget перебуває новітній літак-демонстратор Ан-132Д, який перелетів із Києва до Ле Бурже (Франція).

Літак представили у програмі демонстраційних польотів, а також на статичній стоянці.

Відео демонстраційного польоту літака АН132D на Paris Air Show 2017.

Ан-132Д – перший прототип перспективного багатоцільового транспортного Ан-132, який створюється ДП «АНТОНОВ» спільно з партнерами з Королівства Саудівської Аравії: Центром Науки та Технологій імені Короля Абдулазіза та компанією «Такнія Аеронаутікс».
Ан-132 має гідно продовжити лінійку славетних транспортних літаків «Антонов», багато з яких дебютували в Ле Бурже.
Також до Парижу поїхали сто українських студентів, які є переможцями освітнього проекту «Авіатор 2017».
Протягом шести місяців хлопці дивували експертне журі під керівництвом відомого конструктора Дмитра Ківи своїми знаннями та ерудицією, а в фіналі конкурсу зацікавили експертів авіаційної галузі перспективними проектами і розробками.
“Я – майбутній авіаконструктор і мрію розвивати українську авіацію. Мене завжди переповнює гордість за вітчизняних виробників, я радий був побачити тут новий вантажний літак від ДП «Антонов» – 132D. Він унікальний своєю пристосованістю до експлуатації в різних кліматичних умовах, з піщаних злітно-посадочних смуг і непідготовлених аеродромів”, – розповів студент Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського “ХАІ” Максим Острокоморець.
Перейти до вмісту