Ви тут:

Голова Полтавської облради зустрівся з активом Козельщинського району (ФОТО)

Голова Полтавської облради зустрівся з активом Козельщинського району (ФОТО)

 

Сьогодні голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький з робочим візитом відвідав Козельщину.

 

Очільник облради зустрівся з активом району, зокрема з головою райради Юрієм Марченко, головою РДА Олександром Перепелицею, депутатом облради від району Олександром Коваленком, селищними головами.

Олександр Біленький розповів про роботу Полтавської обласної ради. За його словами на Полтавщині, вперше в Україні, впроваджуватимуть бюджет участі в межах області.

“Бюджет участі – це інструмент взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю, спрямований на залучення жителів області до активної участі в сферах економічного, соціального, гуманітарного та культурного розвитку громад. Наразі ми починаємо трохи змінювати звичний формат для того, аби залучити до проекту увесь регіон. Це дуже важко, бо аналогів ні в Україні, ні в Європі поки немає, вчитися нам немає у кого і отримати інформацію ми можемо тільки шляхом послідовних кроків. Ми хочемо якісно реалізувати цей проект. Ми повинні дати людям відчуття, що вони це можуть зробити самі”, – сказав голова.

Також він наголосив на успіху закону №3038 у нашій області.

“Завдяки цьому закону поверх ренти надходить ще 5%  до спеціальних фондів місцевих бюджетів. Розподіл відбувається наступним чином: 1,5% ренти за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату буде відходити до бюджетів міст обласного значення, районних, бюджетів об’єднаних територіальних громад , ще 1,5% – до обласних бюджетів, 2% – до бюджетів міст районного значення, сільських, селищних бюджетів. Останні платежі, за законом, зараховуватимуться до бюджетів місцевого самоврядування за місцезнаходженням відповідних ділянок надр. Це дуже позитивна тенденція”, – зазначив Олександр Біленький.

По завершенню зустрічі, за сумлінну працю, голова нагородив депутата обласної ради від Козельщинського району Олександра Коваленка почесною грамотою обласної ради. Та подарував ексклюзивний годинник.

Далі Олександр Біленький  провів особистий прийом громадян. До приймальні прийшли мешканці, які мали можливість поспілкуватися із головою облради та звернутися за допомогою у вирішенні проблем громади та особистих питань.

Під час прийому неодноразово піднімалося питання благоустрою території району, пенсійні, комунальні та житлові питання. 

Робочий візит продовжився на огляді ТОВ агрофірми “Добробут”, яка входить у структуру агропромислового холдингу “Астарта-Київ” на правах регіонального підрозділу та являється лідером цукрової галузі України.

Господарювати розпочинали на 3,6 тисячі гектарах. На даний час в обробітку агрофірми знаходиться понад 40 тисяч гектарів ріллі. Нині у господарстві близько 10 тисяч пайовиків, орендна плата за землю виплачується у розмірі 10%. Коли підприємство починало свій шлях, воно мало 17 працюючих, у даний час у сто разів більше. Рівень розвитку підприємства з точки зору урожайності й технологічного процесу також має досягнення. ТОВ АФ «Добробут» спеціалізується на вирощуванні зернових культур, бобових культур і насіння олійних культур, надання послуг у рослинництві, оптова торгівля зерном, насінням та кормами для тварин, розведення ВРХ”, – розповів очільник ТОВ АФ “Добробут” Олександр Коваленко.

Розповідаючи про очолюване господарство, він неодноразово наголошував, наскільки важливим є фактор довіри людей, як тих, хто працює в агроформуванні, так і тих, хто віддав землю в оренду чи мешкає на території сільських рад, де господарює “Добробут”.

Голова висловив приємні враження про керівників району. Зазначивши, що вони тримають Козельщину в передовиках.

Також Олександр Біленький віввідав Козельщинський монастир Різдва Присвятої Богородиці, що заснований біля каплиці, в якій було встановлено ікону Козельщинської Богоматері, яка за історією допомогла «зцілитися» доньці графів Капністів — володарів маєтку в Козельщині.

Перейти до вмісту