Ви тут:

Голова Піщанської ОТГ Олександр Красницький: «У нас зменшилася кількість скарг, а люди заходять в сільську раду, щоб подякувати за зроблене»

Голова Піщанської ОТГ Олександр Красницький: «У нас зменшилася кількість скарг, а люди заходять в сільську раду, щоб подякувати за зроблене»

Чи не найкраще про успішні зміни після створення об’єднаної громади, свідчать не слова, а дії. Адже більше тисячі слів скажуть відремонтовані заклади, вуличне освітлення, нові дороги та тротуари, зростання бюджету. Все це потребує не лише фінансових вкладень, а й людського потенціалу, кропіткої праці. Про успіхи, перспективи та проблеми Піщанської ОТГ читайте в матеріалі.

Минулий рік Піщанська об’єднана громада завершила з бюджетом у п’ять із половиною разів більшим, ніж до об’єднання.

Наразі маємо перевиконання бюджету на 120 %, – розповідає піщанський сільський голова Олександр Красницький. – Запланували річний бюджет у розмірі 33 мільйонів гривень, це разом із освітньою, медичною та субвенцією на розвиток інфраструктури.

До речі, цього року субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ становить 3 млн 164 тис грн. Вона дещо менша, ніж минулого. Проте ці кошти, за словами Василя Компанійця, заступника піщанського сільського голови, планують, вкласти у розвиток освіти та культури. Зокрема, до 1 вересня хочуть провести термомодернізацію Піщанської гімназії – замінити покрівлю, утеплити стіну та стелю. Також у планах на цей рік – реконструювати приміщення колишньої аптеки, яке передали на баланс Піщанської ОТГ, під Центр надання адміністративних послуг.

Благоустрій – у першу чергу

Минулого року громада реалізувала 31 проект на суму 10,5 мільйона гривень. Розпочали капітальні ремонти пішохідних доріжок, висадили клумби, встановили лави, обладнали 15 зупинок. Нині вони у гарному стані, хоча є й неприємний момент – вандали відрізали шматок полікарбонату від однієї зупинки. Але переважно люди ставляться бережно, – каже Олександр Красницький. – Ми зробили дошки для оголошень, тож нині їх не розклеюють всюди, а у відведених місцях.

Загалом задля благоустрою в Піщанській ОТГ витрачають багато зусиль. Минулого року прийняли Програму поводження з твердими побутовими відходами на території Піщанської сільської ради. Вона передбачає створення системи вивезення твердих побутових відходів від населення, організацій, підприємств, установ. Нині в громаді займаються закупівлею сміттєвих баків та сміттєвоза. У майбутньому тут планують зайнятися роздільним збором сміття.

Парк Юність у Піщаному

Є де відпочити та приємно провести час і жителям, і гостям Піщаного. Торік в парку «Юність» облаштували клумби, встановили лави, висадили сакуру.

Пріоритет – освіті

Чи не найголовніша увага в Піщанській об’єднаній громаді – освіті. Минулого року капітально відремонтували частину приміщень Піщанської гімназії, установили навколо неї паркан. Цього року теж будуть продовжувати ремонт у навчальному закладі.

– Переведемо приміщення гімназії на альтернативне опалення. Якщо це зробимо, то на 50% зменшаться витрати на опалення, – зауважив Олександр Петрович.

Актова зала у Кривушівському НВК

Всі проблеми і потреби, які в нас виникають, оперативно вирішують в сільській раді. Чи не найбільшою проблемою до об’єднання в нас було те, що ми не могли повезти дітей на районні заходи чи предметні олімпіади, конкурси, оскільки в нас не було транспорту. Тому головним питанням при об’єднанні стало придбання шкільного автобуса. Нині ці проблеми вирішені, оскільки влада ОТГ придбала автобус для школи. Крім того це вирішило ще одну дилему – підвіз дітей до навчального закладу із віддалених сіл, – розповідає директор Гориславського навчально-виховного комплексу Олена Кільченко.

Також за час життя в громаді у НВК замінили 15 старих вікон на нові енергозберігаючі, відремонтували дах, капітально відремонтували шкільний коридор, кухню, провели ремонт стелі в ігровій кімнаті та спальні дитячого садка, замінили дитячий майданчик.

Ще одна суттєва перемога, у першу чергу для батьків школярів, Гориславський НВК вже не потребує батьківської фінансової допомоги на потреби навчального закладу, адже всім необхідним школу забезпечує рада територіальної громади.

Є чим похвалитися і Кривушівському навчально-виховному комплексі, – новенькі енергозберігаючі вікна та ремонт спортивного залу провели тут після об’єднання.

– Сьогодні в нас є можливість оперативно вирішити всі нагальні питання безпосередньо на місці. Набагато менше громадян почало приходити на прийом до сільського голови, раніше щодня більше 10 осіб було в моєму кабінеті. Нині 3-4 людини на день. Скаржилися переважно на несанкціоновані звалища сміття, погані дороги, зараз ми ці проблеми вирішуються миттєво. Приємно, коли люди заходять в сільську раду і просто дякують за те, що зробили, – резюмував Олександр Красницький.

Перейти до вмісту