Ви тут:

Глобинщину відвідала делегація керівників органів місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей

Глобинщину відвідала делегація керівників органів місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей

Учора Глобине відвідала делегація керівників органів місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей.

Головна ціль візиту до Глобине, що проводився в рамках Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» – ознайомлення із здобутками та пріоритетами в розвитку об’єднаної громади. Адже,  Глобинська об’єднана територіальна громада має чимало позитивних змін на краще в своєму соціально-економічному розвитку.

Зараз в Глобинській громаді вирішуються проблеми, які залишались без позитивних зрушень роками, а то й десятками років. Лише      з серпня минулого року до управління громади перейшли загальноосвітні заклади. За цей час  проведено заміни дерев’яних вікон в Глобинській гімназії та Глобинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 на сучасні металопластикові енергозберігаючі вікна, проведено капітальний ремонт системи опалення в Глобинській ЗОШ І-ІІ ступенів №3, капітальний ремонт кабінету інформатики в Пирогівській ЗОШ І-ІІ ступенів та інші заходи.

Присутня на зустрічі головний спеціаліст Мінрегіонбуду України Лідія Євтушенко  проінформувала про проблеми, які виникають під час діяльності об’єднаних  громад в Україні, напрямки подальшого удосконалення законодавства, що регламентує їх діяльність,  перспективи територіально-адміністративного устрою України.

 

Перейти до вмісту