Ви тут:

ФК “Ворскла” здобула Кубок Престижу

ФК “Ворскла” здобула Кубок Престижу

31 травня у Дніпрі на стадіоні “Метеор” відбувся завершальний матч Прем’єр-ліги у сезоні 2016/2017.  

У стартові 15 хвилин жодна з команд не могла похвалитися гострими діями біля воріт. Незважаючи на те, що зовсім недавно “Ворскла” і “Сталь” зустрічались у Полтаві, все ж виділили собі час на розвідку й визначення слабких сторін одне одного. Перший по-справжньому гострий епізод у ворсклян в особі Хльобаса, який, увійшовши до карного майданчика з лівого краю, сильно пробив з лівої, та куля пішла прямо до рук Бандури. Кам’янці загрожували полтавській рамці здебільшого після “стандартів”.  

У другому таймі команди відразу ж активніше зарухались. “Сталевари” одного разу загрожували “рамці” Шуста після штрафного з-за меж карної зони – кіпер перевів м’яча на кутовий, а полтавці позначили своє бажання вийти вперед після кутового, поданого Ребенком і ударом над воротами Хльобаса. Після цього на заміну тринадцятому номеру вийшов дев’ятий – Артур Загорулько.  У швидкій контратаці свіжий форвард утік у напад, та пробив з-під оборонців – у руки кіперу “Сталі”. 

Йокнуло серце полтавського вболівальника на 72-й хвилині, коли після обрізки в центрі поля Васін пройшов до воріт, пробив, та, на полтавське щастя, куля опинилася в руках Шуста. Згодом майже з нічого міг забити з гострого кута все той же Загорулько, а номінальні господарі поля трішки налякали після штрафного та кутового – минулося. Уже в компенсований час Даллку заслужив на оплески, коли, винісши м’яч головою, реально врятував власну “рамку”. Була ще й остання нервова хвилина, та рахунок гри залишився незмінним. 

“Сталь”: Бандура, Стаменковіч, Кравченко, Шабанов, Каленчук, Карасюк, Дебелко (Карікарі, 64), Климчук, Кузик (Васін, 63), Леандро, Деул (Е. Малакян, 88)

“Ворскла”: Шуст, Сапай, Чеснаков (к), Чижов, Пердута, Даллку, Ребенок, Шарпар, Ткачук (Скляр, 46), Хльобас (Загорулько, 62), Одарюк (Мякушко, 85)

Попередження: Карасюк (41), Каленчук (78), Кравченко (79) – Сапай (39), Пердута (69), Даллку (75), Шуст (78), Чеснаков (80). 

Команди Василя Сачка й Леоніда Кучука грають внічию, а це означає, що розрив між командами в одне очко зберігся, й це трофей для ворсклян. Перший в історії української Прем’єр-ліги.

“Ворскла” посідає першу сходинку турнірної таблиці серед команд другої шісти в Прем’єр-лізі в сезоні 2016/2017.  

 

Перейти до вмісту