Ви тут:

Дев’ятий ректорський бал відбувся у Полтаві (ФОТО)

Дев’ятий ректорський бал відбувся у Полтаві (ФОТО)

В останній день весни, 31 травня, в дискотечно-виставковій залі Полтавського міського Будинку культури відбувся традиційний, уже дев’ятий, ректорський бал «Молодь і освітній Олімп» для випускників ПНПУ імені В.Г. Короленка. Починаючи з 2009 року, цей захід проходить з ініціативи ректора вишу Миколи Степаненка.

Під час урочистостей традиційно відзначають кращих вихованців семи факультетів університету, які мають непересічні здобутки в навчанні, науковій діяльності, спорті, громадській роботі та художній самодіяльності. Їм вручили дипломи і грамоти.

Серед гостей свята – адміністрація вишу, викладачі, представники місцевої влади. З вітальним словом до винуватців дійства звернулися ректор Микола Степаненко і секретар Полтавської міської ради, випускниця тоді ще педінституту Оксана Деркач.

«Ви – еліта нашого університету, – сказав Микола Іванович. – Ми горді, що навчили вас здобувати знання. Дякуємо вам!».

У програмі ректорського балу – урочистий полонез за участю випускників, факультетські тури вальсу з викладачами, виступи кращих творчих колективів вишу й окремих виконавців. Окрасою заходу стала гра камерного оркестру імені Дмитра Ахшарумова Полтавської обласної філармонії під орудою Олександра Абрамова.

Родзинка цьогорічного балу – лотерея. Серед випускників університету розігрували 10 квитків на концерт гурту «Океан Ельзи» в Полтаві 7 червня. Переможці лотереї не приховували своїх радісних емоцій.

«У мене дуже гарні враження від цього балу, – розповіла випускниця факультету філології та журналістики Ніна Задорожна. – Мене переповнює гордість за університет, за те, що він організовує такі заходи. Нереальна атмосфера переповнює цю залу».

Завершилося дійство традиційною мистецькою акцією «Журавлики миру». У небо злетіли сині й жовті кульки з паперовими журавлями. Ця акція відбувається вже вчетверте і буде тривати доти, доки в Україні не запанує мир. Щоразу учасники сподіваються, що вона стане останньою.

Колектив ПНПУ імені В.Г. Короленка вдячний усім, хто допомагав і сприяв у проведенні ректорського балу: Полтавському міському голові Олександрові Мамаю, секретареві Полтавської міської ради Оксані Деркач, управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради, зокрема начальниці Олені Ромас та начальникові відділу реалізації молодіжної політики Анатолію Павленку.

За багаторічну підтримку молодіжних мистецьких ініціатив та проектів окрема подяка постійним меценатам балу – команді «Рідного міста», зокрема його представникові, голові Ради підприємців Полтави Євгенові Диканю.

 

Перейти до вмісту