Ви тут:

Держекоінспекція попереджає про високу пожежну небезпеку на Полтавщині

Держекоінспекція попереджає про високу пожежну небезпеку на Полтавщині

З настанням сухої погоди зростає ризик виникнення пожеж внаслідок самовільного спалювання рослинності. Подібні дії призводять до забруднення навколишнього середовища, а вогонь може перекинутись на лісосмуги, ліси, присадибні території. За декілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви. Величезної шкоди пожежі завдають фауні – гинуть птахи, звірі, знищуються їхні домівки.

Держекоінспекцією у літній період здійснюються посилені заходи з протидії пожежам у лісових масивах, природних заповідниках, на торфовищах, сільськогосподарських угіддях та земельних ділянках та наголошуємо про категоричну заборону випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища.

Тільки за останній тиждень за інформацією Управління з питань цивільного захисту Полтавської ОДА на території області виникло 6 лісових пожеж в Полтавському, Оржицькому, Шишацькому та Кременчуцькому районах. Вогнем знищено 2,34 га лісової підстилки.

Держекоінспекція закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування у лісах, парках, на відкритих територіях та не провокувати виникнення пожеж в екосистемах!

Перейти до вмісту