Ви тут:

АМКУ виявив завищення тарифів на послуги з централізованого опалення у Диканці

АМКУ виявив завищення тарифів на послуги з централізованого опалення у Диканці

До територіального відділення АМКУ надійшла скарга від мешканців багатоквартирних будинків селища Диканька. Люди звернулися з приводу завищеного розміру плати за централізоване опалення. Послугу споживачам надає Диканський комбінат комунальних підприємств.

Як повідомили у виконавчому комітеті Диканської селищної ради, розрахунки тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії для населення Диканський ККП їм не надавав. Тобто, таких операцій підприємство не здійснювало взагалі. Про це повідомляють в прес-службі Полтавського обласного територіального відділення АМКУ

Втім, рішенням виконкому Диканської селищної ради від 17 жовтня минулого року постачальнику погодили тарифи для потреб населення на рівні (без ПДВ):

– на теплову енергію – 947,50 грн/Гкал;

– на виробництво теплової енергії – 913,25 грн/Гкал;

– на транспортування теплової енергії – 31,98 грн/Гкал;

– на постачання теплової енергії – 2,27 грн/Гкал.

Виконком погоджував комбінату тарифи для населення на рівні тих, що встановлені ПАТ «Укртрансгаз». Між цими підприємствами укладений договір купівлі-продажу теплової енергії, який нині є чинним. При цьому, Диканський ККП не є споживачем тепла, що постачається «Укртрансгазом». Кінцевий споживач – населення, яке отримує не теплову енергію, а саме послугу з централізованого опалення. Тож і тарифи мають бути зовсім інші, – зауважив голова територіального відділення АМКУ Володимир Оніщенко.

Диканський комбінат, у свою чергу, нараховував та приймав оплату за опалення багатоквартирних будинків, відштовхуючись від обсягів спожитої енергії за лічильниками тепла, встановленими на виході з котельні. У розрахунку використовувався тариф ПАТ «Укртрансгаз».

Тож розмір плати для мешканців багатоквартирних будинків у смт. Диканька, в період з жовтня 2016 року по лютий 2017 року – необґрунтований та завищений. Крім того, вказане підприємство має ознаки монопольного становища на місцевому ринку послуг з централізованого опалення будинків.

Крім того, лічильники теплової енергії на вводах багатоквартирних будинків, що знаходяться на балансі Диканського ККП, взагалі не встановлені.

 

 
Перейти до вмісту