Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

За перший місяць нересту Полтавський рибоохоронний патруль зафіксував 217 порушень

За перший місяць нересту Полтавський рибоохоронний патруль зафіксував 217 порушень

За перший місяць нерестової заборони Полтавський рибоохоронний патруль провів 63 рибоохоронних рейди та викрив 217 порушень правил рибальства.

В ході рибоохоронних заходів затримано 24 транспортних засоби та вилучено 195 незаконних знарядь лову. За фактами незаконного вилову вилучено 1303 кг біоресурсів, в тому числі за незаконне придбання чи збут – 372 кг та за актами вилучення безхазяйного майна – 700 кг.

За даний період виявлено 33 грубих порушень Правил любительського та спортивного рибальства, по ним складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч.4 ст. 85 КУпАП. Також складено 36 протоколів за ч.3 ст.85 КУпАП, викрито 6 порушень, пов’язаних з незаконним придбанням чи збутом водних біоресурсів на офіційних та стихійних ринках міста – ч.1 ст. 881 КУпАП та 37 безхазяйних актів. 138 справ направлено в суд для притягнення порушників до відповідальності.

Так, 4 травня біля с. Шушвалівка Глобинського району на акваторії Сулинської затоки Полтавський рибоохоронний патруль спільно з працівниками Глобинського ВП ГУ НП в Полтавській області виявили порушення – громадянин здійснював вилов забороненим знаряддям лову, 1 лісковою сіткою в забрід та виловив 45кг риби за видами: лящ – 13екз.; сазан – 5екз.; окунь – 2екз., плоскирка – 6екз., плітка – 1екз., карась сріблястий – 43екз. Збитки складають 9491 грн.

Наступного дня, 5 травня, біля с. Дем’янівка Семенівського району на акваторії Сулинської затоки рибоохоронний патруль Полтавщини спільно з працівниками СУ ГУ НП в Полтавській області виявили порушення – громадян здійснював вилов двома сітками на дерев’яному човні та виловили 31кг риби в кількості: сазан – 1 екз.; судак – 2 екз.; білизна – 1 екз.; лящ – 20 екз.; карась сріблястий – 5 екз. Сума збитків склала 9180 грн.

По даним фактам складено протоколи про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч. 4 ст. 85 КУпАП. Правопорушення містить в собі ознаки кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 249 ККУ, тож вирішується питання про внесення матеріалів до ЄРДР.

Рибоохоронний патруль Полтавщини закликає рибалок бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства та збуту біоресурсів (риби). У випадку, якщо ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на «гарячу» лінію до управління Полтавського рибоохоронного патруля (05366) 3-82-91 або на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.

Перейти до вмісту