Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

В Миргороді військові авіатори провели навчання

У Миргороді військові авіатори провели навчання

У бригаді тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних Сил Збройних Сил України, що в Миргороді, відбулося пожежно-тактичне навчання за темою «Організація і тактика гасіння пожежі на території технічно-експлуатаційної частини».

Відповідно до легенди навчання, під час проведення регламентних робіт на майданчику, де проводиться газування літаків-винищувачів Су-27, загорілися двигуни бойового літака та розлив пально-мастильних з наступним загорянням.

Після повної зупинки авіадвигунів пожежний розрахунок провів рятування оператора з кабіни літака та бойове розгортання з подачею стволів першої допомоги на гасіння пально-мастильних матеріалів та для гасіння й охолодження двигунів і корпусу літака.

З метою недопущення розповсюдження вогню через чергового частини були викликані чергові підрозділи та техніка, яка залучена до навчання.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника служби пожежної безпеки авіабригади тактичної авіації старшого лейтенанта Ярослава Соколова, було відпрацьовано план бойової підготовки пожежного підрозділу частини, перевірено злагодженість дій особового складу пожежного взводу та чергових сил частини по гасінню умовної пожежі на газовому майданчику, евакуація майна та техніки.

Під час проведення підсумків командир авіабригади тактичної авіації полковник Олексій Захарчук наголосив на тому, що подібні тренування дають можливість військовослужбовцям пожежного підрозділу частини практично відпрацювати професійні навички та злагодженість дій усього особового складу під час гасіння пожежі.

Перейти до вмісту