Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві проходить Всеукраїнський конкурс колективів екологічної просвіти «Земля – наш рідний дім»

У Полтаві проходить Всеукраїнський конкурс колективів екологічної просвіти «Земля – наш рідний дім»

Відучора і до 17 травня в обласному центрі триває фінальний етап Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти «Земля – наш рідний дім». Організаторами заходу є Національний та обласний еколого-натуралістичні центри учнівської молоді, а також профільний Департамент Полтавської ОДА.

Колективи екологічної просвіти – одна з нетрадиційних форм виховання молоді, що забезпечує дієве поширення відповідних знань серед усіх верств населення.

За словами представниці Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України Тамари Радченко, головною метою таких колективів є активізація екологічного руху у своїй місцевості, формування культури, привернення уваги місцевої влади, громадських та державних організацій до проблем довкілля.

В Україні рух з екологічної пропаганди зародився понад три десятиліття тому і щороку набував все більших обсягів.

– Ми пишаємося юними природолюбами, які, б’ючи на сполох, не залишають нам, дорослим, вибору стояти осторонь проблем довкілля, – розповіла Тамара Радченко. – Цьогоріч ми проводимо конкурс 16-й раз. Щороку він тематичний. Діти мають висвітлити ту проблему, яка перед ними стоїть, донести до тих, перед ким виступають, шляхи збереження природних ландшафтів. Цими конкурсами ми намагаємося навчити дітей жити в злагоді з природою.

На даний час в Україні нараховується близько 6 тисяч дитячих колективів. У Полтавській області – 317 екологічних агітбригад, де задіяні майже 3,5 тис. дітей. Також є 67 екологічних театрів, які відвідують близько 900 учасників.

Велику увагу юні екологи приділяють охороні та впорядкуванню природи. Розробляють заходи з відновлення історично сформованих природних ландшафтів, інформаційно-просвітницької діяльності серед населення.

Тематика цьогорічного конкурсу: «Ландшафти, як середовище життя та об’єкти охорони». У ньому беруть участь 22 агітбригади (132 учасники) з усіх куточків України. Полтавщину представляє команда «Джерело» Сагайдацької ЗОШ І-ІІІ ступенів Шишацької селищної ради.

Директор Департаменту освіти та науки Полтавської ОДА Олена Харченко привітала учасників від імені голови облдержадміністрації та побажала командам перемог:

– Переможцями сьогоднішнього конкурсу уже є всі учасники, бо вони найкращі. У руках дітей майбутнє нашої держави. Я бажаю усім творчих успіхів.

Учасниця конкурсу з Рівненської області Софія Кирпош зазначила, що екологічне майбутнє нашої держави – за молоддю, а люди старшого віку мають дослухатися до їхніх порад:

– Ми маємо любити свою Батьківщину, природу рідного краю. Завжди пам’ятати про те, що довкілля – це наш спільний дім. А молодь є майбутнім нашої держави.

За підсумками конкурсу, діти отримають дипломи Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА, цінні подарунки та сертифікати.

Перейти до вмісту