Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві одружили першу пару проекту “Шлюб за добу” (ФОТО, ВІДЕО)

У Полтаві одружили першу пару проекту “Шлюб за добу” (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, у музеї-садибі Котляревського відбулася урочиста презентація пілотного проекту «Шлюб за добу».

 

Відбувся захід за участю голови облдержадміністрації Валерія Головка та начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олега Тимченка, які вручили подружжю свідоцтво про шлюб та диплом, який засвідчує, що пара є одними з перших учасників цього проекту.

Це дуже важливий і серйозний проект. Коли моє покоління, в молодості, приходило в РАЦС, то дату весілля назначали тоді, коли зручно реєстратору. Завжди були черги і було складно визначитися з тим, яку обирати дату. А сьогодні молоді мають таку чудову змогу – одружитися за добу. Механізм надання даної послуги доволі простий. Чоловік та жінка, за умови досягнення шлюбного віку звертаються до організатора державної реєстрації шлюбу, обирають місце та час реєстрації, узгоджують з організаторами всі процедурні питання. Після цього між організатором і заявниками укладається договір у письмовій формі, подається заявка на проведення державної реєстрації шлюбу. Даний проект є позитивним досягненням”, – сказав Валерій Головко.

На запитання чи спростять у майбутньому подібним чином процес розлучення Валерій Головко відповів, що головним завданням є збереження родини. Тому спрощення процесу розлучення не передбачається.

Начальник Головного управління юстиції Полтавської області також зазначив, що нині статистика по відділах державної реєстрації актів цивільного стану свідчить про зменшення кількості розлучень.

Мабуть, люди все таки почали серйозніше ставитися до поняття одруження. Будемо сподіватися, що для всіх молодят, які прийдуть до нас, цей шлюб – на все життя. Метою проекту є апробація європейських стандартів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, спрямованих на створення сприятливих умов для отримання фізичними особами адміністративних послуг у зазначеній сфері, та для забезпечення реалізації гарантованого державою права на шлюб, зокрема для учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 502-р запроваджено реалізація пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявниками місцем. Наведений пілотний проект передбачає можливість проведення державної реєстрації шлюбу у місці та у строк, визначений заявниками, у тому числі в день подання відповідної заяви”, – розповів Олег Тимченко.

“Почувши про можливість одружитись за добу відразу вирішили скористатися нею”, – сказала наречена Елла Горобець.

“Дуже символічно, що сьогодні тут, у садибі Івана Котляревського, який описав кохання Наталки та Петра, поєднуються два серця. Нехай у їхньому домі завжди буде тепло і затишно”, – сказала гостя свята Вікторія Маляренко.

 

На сьогодні пілотний проект охопив всю Україну, його учасниками є 35 населених пунктів.

Послуга експрес – одруження в подальшому також запрацює в місті Кременчук.

 

 

Перейти до вмісту