Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Нових Санжарах відбулися урочистості з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (ФОТО)

У Нових Санжарах відбулися урочистості з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (ФОТО)

9 травня у Нових Санжарах сотні новосанжарців, взяли участь в урочистостях з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

  Жителі селища святковою ходою пройшли головними вулицями Нових Санжар. Попереду колони їхало ретро-авто з ветеранами. Під музичний супровід з піснями про героїчний день – 9 травня, спочатку пройшли з центральної площі до пам’ятника «Слави». Там відбувся мітинг з нагоди Дня Перемоги.
Теплими словами вдячності за життєвий подвиг ветеранів вітала учнівська молодь.

Площа, поруч з меморіальним комплексом, була заповнена новосанжарцями, для яких це свято одне з найулюбленіших. Адже сама весняна природа створює урочистий настрій, а ще 17 тисяч новосанжарських троянд, готових днями розпустити бутони, які, після покладання квітів учасниками мітингу до Вічного Вогню, супроводжували колону, котра вирушила до братської могили, що на центральному кладовищі.


Там присутні вшанували пам’ять і згадали про безсмертний подвиг 179 загиблих героїв-захисників Новосанжарщини, а ще – взяли участь у спільному молебні, який провели священики Української православної церкви Київського патріархату отець Миколай та Дарій.


Перейти до вмісту