Ви тут:
Суспільство Україна 

Терористи на Донбасі намагаються звинуватити керівництво України у порушенні міжнародного права та Мінських домовленостей

Терористи на Донбасі намагаються звинуватити керівництво України у порушенні міжнародного права та Мінських домовленостей

В інформаційному просторі засобів масової інформації тимчасово окупованих районів Донецької області заявляються неправдиві, компрометуючі інформаційні повідомлення із заявами лідерів незаконних збройних формувань ОРДЛО з метою дискредитації керівництва України у порушенні міжнародного права та Мінських домовленостей.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Учора на інформаційних Інтернет-ресурсах окупованих районів Донецької області з’явилися матеріали із заявами лідерів щодо звинувачення Збройних Сил України у здійснені обстрілів населеного пункту Безіменне під час проведення мітингу з нагоди 9 травня.

“Інформація, яка викладена у зазначених інформаційних матеріалах, не відповідає дійсності, оскільки за даними чергових змін з боку ЗСУ обстрілів у напрямку зазначеного населеного пункту не зафіксовано.Крім того, за проведенням святкового мітингу спостерігали представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які про зазначені події не заявляли. Також, Збройні Сили України виконуючи Мінські домовленості повністю відвели від лінії розмежування важке озброєння та виконують умови щодо режиму припинення вогню”, – повідомляє штаб АТО на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляє штаб, провокації щодо української сторони відбуваються не вперше. 04 травня проросійські терористи ОРДО вже намагалися дискредитувати Уряд України та здійснювали провокації по відношенню до військовослужбовців Збройних Сил України, обстрілюючи власні позиції поблизу населеного пункту Безіменне та видавали їх за нібито обстріли з боку Збройних Сил України.

Перейти до вмісту