Ви тут:
Суспільство Україна 

Протягом 20 травня 5 українських воїнів зазнали поранень

Протягом 20 травня 5 українських воїнів зазнали поранень

Впродовж дня російсько-терористичні бандформування продовжували обстрілювати позиції сил АТО, часом використовуючи й важке артилерійське озброєння.

З початку доби, станом на цей час, бойовики 16 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України.

Приморський напрямок. Проросійські озброєні бандформування обстрілювали позиції ЗС України в районі Широкиного та Лебединського з великокаліберних кулеметів та менш потужної стрілецької зброї. По одному з наших опорних пунктів біля Водяного вели вогонь з гранатометів різних систем.

Донецький напрямок. Найбільш активно незаконні збройні формування використовували зброю проти українських воїнів у передмісті Авдіївки. Зранку бойовики обстріляли наші оборонні укріплення на цій ділянці лінії зіткнення зі 120-мм мінометів. А вже опівдні вдарили із артилерійських систем калібру 122 мм. Окрім того, противник час від часу вів вогонь по українських воїнах, котрі обороняють це місто, зі стрілецької зброї та гранатометів. На Світлодарській дузі бойовики знову обстрілювали наші укріплення біля Новолуганського з озброєння БМП. Західніше, біля Зайцевого, били з 82-мм мінометів.
А неподалік Верхньоторецького здійснили обстріл позиції сил АТО з великокаліберних кулеметів.

Луганський напрямок. На цій ділянці лінії розмежування бойовики російсько-терористичних військ із артилерійських систем калібру 152 мм та 120-мм мінометів вели вогонь по опорних пунктах ЗС України в районі Троїцького та Новозванівки. Біля Станиці Луганської відкривали вогонь в бік наших позиції з великокаліберних кулеметів.

З початку доби 5 українських воїнів зазнали поранень.
Ситуація вздовж усієї лінії розмежування перебуває під повним контролем підрозділів сил АТО. У разі потреби Українські захисники готові дати противнику гідну відсіч на будь-якій ділянці лінії розмежування.

Перейти до вмісту