Ви тут:
Комуналка субсидії Суспільство Україна 

Нові умови отримання субсидій з 1 травня

Нові умови отримання субсидій з 1 травня

Житлова субсидія на наступний період з 1 травня не призначатиметься за наявності у споживача двомісячної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

Про це йдеться в постанові уряду №300 від 26 квітня, пише 24 телеканал.

У разі отримання інформації про прострочену більш як на два місяці заборгованості з оплати послуг субсидія на наступний термін не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує споживача.

При цьому, якщо протягом двох місяців з дати інформування громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або уклав договір про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому разі – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладання договору.

Разом із тим, заборгованість за комунальні послуги при первинному зверненні за субсидією не впливатиме на рішення щодо компенсації від держави

Про це повідомляється на сторінці “Урядового порталу” у Facebook.

“Заборгованість з комунальних послуг при первинному зверненні за субсидією не впливає на оформлення допомоги. Однак держава, надаючи субсидію, дає можливість сім’ї протягом року вирішити питання з накопиченою в минулому заборгованістю за комунальні послуги”, – йдеться у повідомленні.

У Кабміні наголошують, що якщо родина за рік не сплатила заборгованості, вона має можливість оформити договір реструктуризації боргу з постачальником послуги для автоматичного продовження субсидії на наступний рік (2017-2018 роки). Інформація про заборгованість того чи іншого споживача надходитиме управлінням соціального захисту від комунальних служб. Нових субсидіантів це не торкнеться.

Перейти до вмісту