Ви тут:
Суспільство Україна 

На озброєння військових медиків ССО надходять нові санітарні автомобілі, які замінять радянські УАЗи

На озброєння військових медиків ССО надходять нові санітарні автомобілі, які замінять радянські УАЗи

На озброєння військових медиків Сил спеціальних операцій почали надходити нові сучасні санітарні автомобілі «Богдан 2251». Вони створені для того, щоб замінити морально застарілі радянські УАЗи, так звані «таблетки».

Як зазначають на сайті ССО, забезпечення їхніх частин санітарно-евакуаційними автомобілями «Богдан 2251», один з яких в травні приступив до виконання завдань, дає змогу вчасно і якісно надавати медичну допомогу спецпризначенцям і суттєво впливає на боєздатність підрозділів Сил спеціальних операцій.

Щодо технічних характеристик даної автівки, то зазначається, що «Спец-Богдан» змонтований на базі всюдихода Wingle-5 з колісною формулою 4X4. За замовчуванням автомобіль – задньоприводний, що дозволяє економити паливо в звичному режимі експлуатації при їзді по шосе чи грунтовій дорозі. В разі необхідності є можливість задіяти електрорегульований повний привід. Це дозволяє проїхати там, де дорога закрита для звичайних карет швидкої медичної допомоги. Транспортний відсік зроблений зі спеціальних алюмінієвих сендвіч-панелей, що дозволяє значно протидіяти корозії. Внутрішнє оздоблення виконане з негорючих зносостійких матеріалів.

В салоні можна розмістити чотирьох важкопоранених бійців, або вісьмох легкопоранених. Причому, важкопоранених можна закріпити разом з ношами. Медичну допомогу можна надавати навіть під час руху.

 

Перейти до вмісту