Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Чутівщині відбувся “Єдиний день інформування”

На Чутівщині відбувся “Єдиний день інформування”

Сьогодні в рамках єдиного дня інформування голова Чутівської райдержадміністрації, заступник голови РДА та начальник загального відділу відвідали Гряківську сільську раду.

Голова зустрівся з громадою села. Під час зустрічі очільник району у своєму виступі наголосив на основних принципах децентралізації. Він розповів присутнім про хід реалізації реформ в Україні і в районі зокрема. Участь в обговоренні взяли також голова Гряківської сільської ради Яніна Губченко та громадськість села. 

Сергій Апряткін акцентував увагу на важливості процесу об’єднання. На його переконання, це допоможе ОТГ залучати значні фінансові ресурси. Він запевнив представників об’єднаних територіальних громад у всебічній підтримці зі свого боку. Повідомив також про особливості бюджетної децентралізації. Він підкреслив, що бюджет ОТГ – це принципово інший бюджет, ніж бюджет сільської, селищної ради. Склад доходів та видатків для ОТГ визначаються бюджетним законодавством, так як і для міст обласного значення. 

Зі слів керівника району випливає, що кінцевою метою утворення ОТГ є підвищення соціально-економічного рівня життя населення. Посадовець звернув увагу на те, що об’єднані територіальні громади мають право залучати кошти у міжнародних фінансових організацій. Залучення таких ресурсів можливе тільки через написання програм й проектів.

Відбулось обговорення реформи децентралізації й за окремими галузями, повідомили у Чутівській райдержадміністрації.

Перейти до вмісту