Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

До Меморіалу Солдатської Слави у Полтаві поклали квіти

До Меморіалу Солдатської Слави у Полтаві поклали квіти

Сьогодні, з нагоди Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, до Меморіалу Солдатської Слави у Полтаві поклали квіти.


Полтвці, ветерани, керівництво області та міста, духовенство, громадськість, молодь та школярі прийшли, аби відати шану полеглим бійцям та схилити голови у скорботі за тими, хто залишився на полях бою та пішов у вічність у післявоєнні роки.

Поклали квіти до Меморіалу і військові, які нині захищають кордон нашої держави у зоні АТО.

Люди прийшли з квітами, з червоними маками на грудях, тримали у руках державні Прапори та фото рідних і близьких фронтовиків-переможців – прадідів, дідів, батьків.

— Сьогоднішній день — святий день, і не дай нам Бог забути, що таке війна. Скільки вона принесла горя, і водночас і радості перемоги. Європа має пам’ятати, що якби не мільйони наших солдатів, наших громадян, то, мабуть би, перемогло фашистське зло. Сьогодні, найбільше мене зворушило те, що на заході дуже багато молоді, яка прийшла з портретами своїх родичів. Це говорить про те, що ми ніколи не забудемо подвигу наших героїв, — сказав голова Громадської ради при Полтавській ОДА Володимир Голуб.

Пам’ять полеглих вшанували хвилиною мовчання та дали військовий салют. Традиційних промов та «солдатської каші» цьогоріч не було.

У Головному управлінні Національної поліції Полтавщини повідомили, що покладання квітів відбулось без правопорушень. Охорону громадського порядку, під час заходу, забезпечували більше 300 працівників поліції, а також нацгвардійці, представники громадських об’єднань та формувань. А всього у Полтаві за безпекою наразі слідкують понад 500 правоохоронців.

Нагадаємо, що пам’ятні заходи у Полтавській області проходитимуть до 12 травня включно, а 11 травня о 13:00 у парку культури і відпочинку «Перемога» у Полтаві відбудеться легкоатлетична естафета серед навчальних закладів міста.

 

Перейти до вмісту