Ви тут:
Прес-релізи Суспільство 

Чи мають право на пенсію за віком на пільгових умовах молодші спеціалісти з медичною освітою рентгенівських відділень

Чи мають право на пенсію за віком на пільгових умовах молодші спеціалісти з медичною освітою рентгенівських відділень

Згідно з розділом XIX «Охорона здоров’я» Списку №1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.06.2016р. №461 «Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах», право на відповідну пенсію мають рентгенолаборанти рентгенівських відділень (кабінетів), а також рентгенолаборанти, зайняті у відділеннях інтервенційної радіології (рентгенохірургічний блок).

Також відповідно до цього розділу Списку правом на відповідну пенсію користуються молодші спеціалісти з медичною освітою рентгенівських відділень(кабінетів), а також молодші спеціалісти з медичною освітою, зайняті у відділеннях інтервенційної радіології (рентгенохірургічний блок).

Оскільки відповідно до вимог наказу МОЗ України від 23.11.2007р. №742 «Про атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою» посаду «рентгенолаборант» віднесено до молодших спеціалістів з медичною освітою, названу позицію Списку №1 може бути поширено на рентгенолаборантів у разі їхньої зайнятості повний робочий день на роботах і в умовах, передбачених цією позицією Списку, що має бути підтверджене результатами атестації робочих місць за умовами праці.

Атестація робочих місць за умовами праці в установах охорони здоров’я проводиться згідно постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.1992р. №442 «Про порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці»(зі змінами )та інструкції проведення атестації робочих місць в установах охорони здоров’я і соціального забезпечення (лист Мінпраці від 05.05.95 №06-1544 і МОЗ України від 17.05.95 №5.05.08-370).

Згідно пункту 4 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого Постановою 442, атестація проводиться атестаційною комісією, склад і повноваження якої визначаються наказом по підприємству, організації.

Відповідальність за своєчасне та якісне проведення атестації покладається на керівника підприємства, організації.

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області Гаркава Н.В.

Перейти до вмісту