Ви тут:
Полтавщина Сільське господарство Суспільство 

Через різке похолодання на Полтавщині загинуло близько 600 га цукрових буряків, – Фролов

Через різке похолодання на Полтавщині загинуло близько 600 га цукрових буряків, – Фролов

Під час сьогоднішньої обласної наради у режимі  відео-конференції за участі аграріїв, широкого кола спеціалістів обласного та районного рівня, керівників сільськогосподарських та переробних підприємств директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов поінформував присутніх про хід проведення комплексу весняно-польових робіт на Полтавщині.

Станом на учорашній день в області по всіх категоріях господарств посіяно ярих культур на площі 9787 тис. га у тому числі зернових та зернобобових 680, 5 тис. га. Наразі завершено посів ранніх зернових та зернобобових, цукрових буряків, завершується посів соняшнику.

Кукурудзи на зерно посіяли 42,8 тис.га. Як зазначив Сергій Фролов Котелевський, Карлівський та Глобинський райони дещо зволікають з посівом цієї культури. При таких темпах посіву вищезазначені райони завершать її посів аж у червні місяці.

“При чому хочу звернути вашу увагу, зважаючи на минулорічний досвід коли у полі залишилось 69 тис. га незібраної кукурудзи, недосіяні площі ранніх зернових та соняшника засівати не кукурудзою, а збільшити по можливості площі круп’яних культур та сої”, – наголосив Фролов.

Як поінформував Сергій Фролов, різке похолодання 19-23 квітня у значній мірі стримало хід проведення посівної кампанії та вплинуло на розвиток білшьшості сільськогосподарських культур. На сьогодні у Шишацькому та Чутівському районах вже загинуло 0,6 тис. га цукрових буряків, щодо інших культур,  воно може призвести до підвищеної вразливості комплексом хвороб та пошкодження ґрунтовини шкідниками.

Також директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації вкотре звернувся до аграріїв і пасічників з проханням дотримуватись норм порядку проведення заходів щодо зменшення випадків отруєння бджіл під час проведення обробітки сільськогосподарських угідь пестицидами. У цьому році вже зафіксовані випадки загибелі бджіл у господарствах населення області, зокрема у селах Ладижино, Стасі, Нехвороща Полтавського району, та у Кошманівці Машівського району.

Перейти до вмісту