Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

АМКУ надав рекомендації виконкомам Полтавської, Кременчуцької та Миргородської міськрад

АМКУ надав рекомендації виконкомам Полтавської, Кременчуцької та Миргородської міськрад

Виконавчим комітетам Полтавської, Кременчуцької та Миргородської міських рад рекомендовано в подальшому вживати заходів щодо визначення доцільності розміщення тимчасових споруд з огляду на забезпеченість певної території вже існуючими об’єктами торгівельно-побутової інфраструктури з врахуванням видів діяльності тимчасових споруд під час погодження та оформлення паспорту прив’язки для розміщення тимчасових споруд відповідно на територіях м. Полтава, м. Кременчук та м. Миргород.

За результатом дослідження впливу органів місцевого самоврядування на регіональні ринки реалізації товарів, надання послуг і виконання робіт у тимчасових спорудах територіальним відділенням було встановлено, що виконавчим комітетом Полтавської міської ради контроль за розміщенням тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності на території м. Полтава здійснюється без урахування спеціалізації тимчасової споруди (видів реалізації товарів, надання послуг тощо), що в свою чергу не дозволяє забезпечити конкуренцію на ринках реалізації товарів, робіт та послуг, що проводяться згідно специфікації роботи у тимчасових спорудах.

Виконавчими комітетами Кременчуцької та Миргородської міських рад контроль за розміщенням тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності відповідно на територіях м. Кременчук та м. Миргород здійснюється з урахуванням спеціалізації тимчасової споруди (видів реалізації товарів, надання послуг тощо).

Слід зазначити, що під час оформлення паспорту прив’язки для подальшого розміщення тимчасових споруд виконавчі комітети міських рад мають приділяти увагу питаннювизначення доцільності розміщення об’єкту з огляду на забезпеченість певної території існуючими об’єктами торгівельно-побутової інфраструктури і тимчасовими спорудами та у відповідності до функціонального призначення тимчасових споруд. В разі відсутності визначення органами місцевого самоврядування доцільності розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності та виду діяльності під час погодження розміщення тимчасових споруд вказане може мати негативний вплив на конкурентне середовище та може призвести до спотворення конкуренції на відповідних ринках реалізації товарів, робіт та послуг, що надаються в тимчасових спорудах.

Відповідно до частини другої статті 4 Закону України «Про захист економічної конкуренції» органи місцевого самоврядування зобов’язані сприяти розвитку конкуренції та не вчиняти будь-яких неправомірних дій, які можуть мати негативний вплив на конкуренцію.

Перейти до вмісту