Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

17 травня — Всесвітній день електрозв’язку та інформаційного суспільства

17 травня — Всесвітній день електрозв’язку та інформаційного суспільства

До 2006 року щорічно в світі 17 травня відзначався Міжнародний день електрозв’язку або Всесвітній день телекомунікацій ООН.

Електрозв’язок – це передача інформації за допомогою електричних сигналів. Ці сигнали поширюються по проводам або за допомогою радіосигналів, оптичних систем зв’язку, телефону, телеграфу, факсимільного зв’язку та Інтернету. З кожним роком сфера впровадження електрозв’язку все більше розширюється.

Його почали відзначати 1969 року за рішенням сесії Адміністративної ради Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ). Зараз це свято носить назву Всесвітній день електрозв’язку та інформаційного співтовариства.

Дата 17 травня була обрана з тієї причини, що у 1865 році в цей день, після двох з половиною місяців важких переговорів, в Парижі урядами 22 держав було підписано перше міжнародне Телеграфне Угода. Тоді ж з’явився міжнародний Телеграфний Союз, з 1932 року став називатися – Міжнародний Союз Електрозв’язку. Потім з’явилися радіо і телефон. У 1934 р. була підписана Міжнародна конвенція електрозв’язку. Відразу після цього організацію перейменували в Міжнародний союз електрозв’язку.

Перейти до вмісту