Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

За добу на Полтавщині викрали три мопеди

За добу на Полтавщині викрали три мопеди

Стосовно викрадення мопедів за добу, що минула, звернулися троє власників мопедів Viper active, Yamaha та Honda – мешканці, відповідно, Кременчука, Оржицького та Лубенського районів.

У двох випадках, що сталися в Оржицькому та Лубеському районах, обставини заволодіння мототранспортом збігаються. Обидва власники припаркували свої мопеди поблизу під’їздів п’ятиповерхових будинків.

Відрізняє ситуації те, що власник «Ямахи» з Оржичини використовував велосипедний трос, за допомогою якого «прив’язав» мопед до дерева. Однак обраний превентивний захід не зупинив зловмисника.

Найперше правило, якого радять дотримуватися професіонали, – намагайтеся не залишати велосипед або мопед (та його різновиди) без нагляду.

1442470899_moped

Не покладайтеся на тросові замки, оскільки зловмисники легко «перекушують» трос за допомогою спеціального інструменту або зламують замок.

Якщо вирішили ненадовго залишити велосипед мопед та його різновиди (мокік, скутер), краще це зробити там, де розташовані камери зовнішньоговідеоспостереження. При цьому ланцюг, яким слід «замкнути» транспортний засіб, повинен мати широкі ланки та великий замок з діаметром дужки не менше 10 мм.

Найбільш ефективний спосіб «відбити бажання» у злодія – встановити сигналізацію. Про це повідомили у ГУ НП у Полтавській області.

Також слід звернути увагу на рекомендації, які допоможуть відшукати транспортний засіб та ідентифікувати його у разі викрадення:

1) слід переписати (наприклад зберегти в мобільному телефоні) серійний номер рами велосипеда або мопеда, щоб в разі його викрадання надати відповідну інформацію поліції;

2) сфотографуйте велосипед або мопед (скутер, моторолер).

3) Не торкайтеся предметів на місці події, аби не порушити обстановку, і негайно викликайте поліцію (102).

Якщо ви не є власником транспортного засобу, але стали очевидцем його викрадення, не будьте байдужими, телефонуйте на лінію «102» і повідомте максимум інформації, яка стосується злочину.

Перейти до вмісту