Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відбулося засідання “Сучасні проблеми перекладознавства” у межах проведення Міжнародної науково-практичної конференції

У Полтаві відбулося засідання “Сучасні проблеми перекладознавства” у межах проведення Міжнародної науково-практичної конференції

Вчора у Полтавському літературно-меморіальному музеї І.Котляревського відбулось секційне засідання “Сучасні проблеми перекладознавства” у межах проведення Міжнародної науково-практичної конференції “Інноваційний потенціал та правове забезпечення соціально-економічного розвитку України”, організованої кафедрою перекладу та іноземних мов Полтавського інституту економіки і права.

Знання іноземних мов та досконале володіння навичками перекладу є основою комунікації та міждержавних стосунків у сучасному світі.

На засіданні виступили науковці та викладачі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка, студенти Полтавського інституту економіки і права, науковці Полтавського літературно-меморіального музею І.Котляревського. У своїх повідомленнях вони розкрили особливості перекладу юридичних, дипломатичних, наукових та художніх текстів, роль країнознавства у розумінні специфіки кожного регіону.

Провідний науковий співробітник музею І.Котляревського Стороха Є.В. виступила із науковою розвідкою “Іван Котляревський у перекладах”, де висвітлила шлях творчого доробку українського поета-класика до європейського читача — про переклади чеською, польською, словацькою, болгарською, англійською, німецькою, румунською, молдавською, грузинською, узбецькою, російською мовами.

Науково-практична конференція засвідчила високий рівень викладання іноземних мов у Полтавському інституті економіки і права, аналітичні здібності студентів, виявила рівень зацікавленості вивчення мов та культур різних народів, повідомили в Управлінні культури.

Перейти до вмісту