Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві майбутніх волонтерів навчали особливостям надання психологічної допомоги

У Полтаві майбутніх волонтерів навчали особливостям надання психологічної допомоги

Учора, у рамках обласного проекту «Школа волонтерів», психолог Головного управління ДСНС України у Полтавській області Юлія Фалєєва провела з 26 учасниками  тренінгове заняття на тему: «Стрес-менеджмент у кризових ситуаціях. Особливості надання психологічної допомоги».

3001

Заняття проведели у рамках співпраці з державними та недержавними установами області. Починаючи з 2015 року у співпраці з комунальною установою «Обласний молодіжний центр» проводиться навчання волонтерів. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Група учасників тренінгу, яка складалася зі студентів полтавських вищих навчальних закладів, прийшла з великою мотивацією та бажанням дізнатися щось нове.

«Мета заняття – ознайомити учасників проекту з особливостями надання первинної психологічної допомоги потерпілим», – розповіла Юлія Фалєєва.

Учасники тренінгу мали можливість ознайомитись з основними прийомами встановлення першого контакту з потерпілими, способами підвищення ефективності спілкування, особливостями спілкування з людиною  в стані агресії.

Особливу увагу під час заняття приділили питанню успішної комунікації в кризових ситуаціях, особливостям роботи з людьми, які опинилися у складних життєвих  обставинах.

Найбільш цікавою для учасників проекту виявилася дискусія щодо співвідношення трьох складових у спілкуванні: безпосередньо самих слів, відтінків  голосу, інтонації та «мови» тіла: рухів тіла, виразу обличчя. Під час заняття, наголошували на важливості різних складових під час спілкування у кризових ситуаціях.

3002

Наостанок, учасники висловили вдячність за цікаве проведене заняття, за нові набуті знання та можливість новий отриманий матеріал закріпити під час виконання практичних вправ.

Перейти до вмісту