Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У ДФС підвели підсумки роботи Полтавської митниці за І квартал

У ДФС підвели підсумки роботи Полтавської митниці за І квартал

Учора у адмінбудинку Полтавської митниці ДФС відбувся брифінг, на якому підвели підсумки роботи за І квартал 2017 року, а також довели до громадськості актуальні питання, пов’язані з діяльністю митниці. Брифінг проводив заступник начальника митниці Олександр Пасичник.

photo1-e1479811452995

“За перший квартал 2017 року Полтавською митницею оформлено товарів на суму понад 10 млрд грн, з них ввезено до України (імпорт) на суму 3,7 млрд грн, вивезено (експорт) 6,4 млрд грн. Експорт склав 67 % зовнішнього товарообігу, що свідчить про те, що Полтавський регіон є експортно-орієнтованим”, – розповів він.

Такою вартістю показник товарообігу визначив позитивні тенденції щодо виконання завдань по наповненню державного бюджету. Завдяки активній зовнішньоекономічній діяльності підприємств регіону за три місяці поточного року до Держбюджету перераховано податків і зборів на суму 853 млн грн.

Лідерами як за кількістю переміщених через митний кордон України вантажів, так і перерахуванням податків до Державного бюджету стали наступні підприємства Полтавської області:

– ПАТ «Джей Ті Інтернешнл Україна» (митне оформлення тютюнової сировини, тютюну промислового, пакувального матеріалу, частин до обладнання) – 26,1%;

– ТОВ «СИНГЕНТА» (митне оформлення насіння соняшника та кукурудзи) – 22,6%;

– ПАТ «ТФПНК «УКРТАТНАФТА» (митне оформлення нафтопродуктів) – 13,5%;

– ВАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат» (кар’єрна техніка, інструменти, вогнетривкий бетон, бентоніт, обладнання, шини гумові) – 5,6%;

– ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» – 2,9 % та інші.

“Полтавською митницею за звітний період здійснено оформлення 7938 експортно-імпортних митних декларацій, що на 21,3% більше ніж за відповідний період минулого року. Загалом з січня по березень 2017 року вантажі експортувалися до 70 країн. У звітному періоді 2017 року спостерігається збільшення експортних поставок до Австрії, Росії, Чехії, Угорщини, Білорусії, Польщі, Азербайджану, Шрі-Ланки, Німеччини, М’янми, Туреччини та інших країн. Імпортні поставки надійшли з 52 країн. Спостерігається збільшення імпорту товарів з США, Росії, Франції. Німеччини, Казахстану, Угорщини, Індії, Польщі, Австрії, Чехії, Білорусії, Нідерландів та інших країн”, – сказав Олександр Пасичник.

Основна номенклатура товарів експорту – руди, шлак, зола; жири та олії тваринного та рослинного походження; цукор та кондитерські вироби; тютюнові вироби; машини, обладнання і механічні пристрої та інші.

Основна номенклатура товарів імпорту – насіння і плоди олійних рослин; тютюнова сировина; палива мінеральні, нафта і продукти її переробки; зернові культури та інші.

Підсумки роботи у напрямку боротьби з митними правопорушеннями підвів заступник начальника відділу протидії митним правопорушенням Сергій Запорізький. Його доповідь торкнулась наступних аспектів роботи у згаданому напрямку.

“Протягом 1 кварталу 2017 за фактами порушень митного законодавства митницею заведено 47 справ про порушення митних правил на загальну суму 4,9 млн грн, що переважає показники 2016 року, коли було складено 32 протоколи про ПМП на суму 22 тис.грн. Основними способами вчинення правопорушень в звітний період було надання при переміщенні товарів через митний кордон України документів, що містять неправдиві відомості, порушення строків транзиту транспортних засобів особистого користування, зберігання та використання товарів, ввезених з приховуванням від митного контролю”, – зазначив він.

Також на брифінгу озвучили питання щодо підвищення якості надання адміністративних послуг суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності, ведення відкритого діалогу з бізнесом та громадськістю в рамках забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування.

Головне управління ДФС у Полтавській області

Перейти до вмісту