Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Світові агресори повинні знати, що вони будуть притягнуті до відповідальності за свої злочини, – Порошенко

Світові агресори повинні знати, що вони будуть притягнуті до відповідальності за свої злочини, – Порошенко

Президент Петро Порошенко наголошує, що Росія не виконує взяті на себе зобов’язання в рамках Мінського процесу – немає ефективного припинення вогню та звільнення заручників і незаконно затриманих осіб, немає доступу для міжнародних гуманітарних організацій. В той же час РФ продовжує посилати війська, важку зброю і боєприпаси в Україну, перетворювати Крим на найбільшу військову базу в світі.

1963a23efc330718895b9a07a8c8b4dd_1492592723_extra_large

«Росія залишається глухою до вимог і аргументів на користь миру. Ми не маємо миру з однієї причини: росіяни не зацікавлені в його досягненні. Вони зацікавлені в контролі. Я відчув це знову в понеділок, коли разом з канцлером Меркель і президентом Олландом провів телефонні переговори з президентом Путіним. Це стало ще одною демонстрацією порожніх обіцянок Москви і їхнього ставлення: «якщо ви хочете миру, ви можете його отримати, але лише на наших умовах». Ніяких компромісів – просто верховенство сили», – розповів Президент під час виступу в Королівському інституті міжнародних відносин Chatham House на тему «Битва за Україну: лідерство та солідарність проти агресії». Передає прес-служба Президента.

Глава держави наголосив, що для перемоги над агресією потрібно бути сильними та об’єднаними. І необхідна тверда підтримка реформ в Україні. «Ми  також потребуємо санкцій проти Росії. Не вірте тим, хто каже, що санкції не приносять нічого. Перш за все: менше вбитих українців – це не «нічого». По-друге: якщо б не було санкцій, російські танки стояли би набагато глибше в Європі. Путін почав свою «кампанію» в Україні з відчуття безкарності. Через санкції і готовність України боротися, зараз він відчуває невпевненість, і має закінчити відчуттям неминучої реакції Заходу.  Світові агресори повинні знати: вони будуть притягнуті до відповідальності за свої злочини», – наголосив Президент.

Глава держави процитував слова Маргарет Тетчер: «Війна викликана не накопиченням зброї. Війни виникають, коли агресор вважає, що він може досягти своїх цілей за прийнятною ціною».

 

Перейти до вмісту