Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Щомісячні стипендії школярам та премії обдарованим дітям платять у Глобинській громаді

Щомісячні стипендії школярам та премії обдарованим дітям платять у Глобинській громаді

Стимулювати обдарованих школярів до подальших успіхів та досягнень у навчанні, спорті, науковій діяльності вирішили в Глобинській об’єднаній територіальній громаді.

gotovyatsya-massovo-pechatat-dengi

Перші кроки на цьому шляху зробили ще в минулому році, коли депутати на одній із сесій проголосували за «Програму підтримки обдарованих дітей на 2016-2020 роки».

“Програма передбачає виділення 100 тисяч гривень на рік переможцям обласних, всеукраїнських, міжнародних змагань в освітньо-культурній та спортивній галузях. Також щомісячну стипендію у розмірі 300 гривень отримують відмінники навчання, претенденти на медалі, переможці олімпіад, конкурсів і різних змагань. У нашій громаді таких школярів шестеро”, – сказав голова Глобинської міської ради Станіслав Джусь.

Сума нагороди для переможців змагань залежить від їхнього рівня.

“Для прикладу, наведемо галузь спорту: призери міжнародних змагань за 1 місце отримують 10 тисяч гривень нагороди, 2 місце – 5 тисяч гривень третє – 3 тисячі гривень. Всеукраїнських змагань – 1 місце – 3 тисячі гривень, 2-е – 2 тисячі гривень, 3-є – півтори тисячі гривень. Обласний рівень: тисяча гривень за 1 місце, 800 – за друге і 500 гривень за третє”, – розповіла заступник глобинського міського голови з гуманітарних питань Галина Токаренко.

Винагороду також отримують і тренери чи керівники учнів. Приміром, за вихованців, які здобули перемогу у міжнародних змаганнях це такі суми: за 1 місце – 5 тисяч гривень, за 2-е – 3 тисячі, 3-є – 2 тисячі гривень.

Полтавське регіональне відділення Асоціації міст України

Перейти до вмісту