Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

У Нових Санжарах обговорили створення територіальної громади з адміністративним центром в селищі

У Нових Санжарах обговорили створення територіальної громади з адміністративним центром в селищі

dsc05797

В приміщенні Центру культури та дозвілля відбулося громадське обговорення у формі громадських слухань пропозиції про ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад та створення Новосанжарської територіальної громади з адміністративним центром в смт Нові Санжари Полтавської області. Про це повідомили в Новосанжарській РДА.

Розпочала засідання селищний голова Інна Коба, яка запропонувала обрати секретаря громадського слухання та лічильну комісію. Учасники зібрання секретарем обрали Вовк Олену Олександрівну та проголосували за такий персональний склад лічильної комісії:

–         Курило Галина Василівна;

–         Федоренко Борис Васильович;

–         Панченко Віра Олександрівна.

Після цього затвердили порядок денний та регламент роботи.

Після селищний голова звернула увагу присутніх на нормах Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Також Інна Олександрівна вказала на переваги добровільного об’єднання.

У ході засідання взяли участь:

– Река Андрій Олександрович – народний депутат України;

-Балибіна Ірина Вікторівна – директор Полтавського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування»;

– Бульбаха Сергій Володимирович – голова райдержадміністрації;

– Супрун Геннадій Іванович – голова районної ради;

– Івашина Валентин Миколайович – заступник селищного голови.

З запрошених п’яти голів селищних рад, яким ініціювали добровільне об’єднання, на громадському слуханні були присутні лише два представники: очільник Лелюхівської територіальної громади Рой Віталій Дмитрович і секретар Клюсівської сільської ради – Вовнянко Лідія Олексіївна.

Новосанжарська територіальна громада підтримала ініціативу Новосанжарського селищного голови Інни Олександрівни щодо добровільного об’єднання територіальних громад у тому форматі, в якому вона пропонує. А також вирішили дану пропозицію подати на чергову сесію Новосанжарської селищної ради для прийняття рішення про надання згоди на добровільне об’єднання та делегувати представників до спільної робочої групи.

Перейти до вмісту