Ви тут:
Суспільство Україна 

“Таємний код віри” – ставлення церкви до інтимного життя людей

“Таємний код віри” – ставлення церкви до інтимного життя людей

veduchyj-otets-heorhij-kovalenko

1 квітня о 10:00 на телеканалі «1+1» глядачі побачать другий епізод нового науково-пізнавального проекту «Таємний код віри» із ведучим священиком отцем Георгієм Коваленко, який вперше на українському телебаченні ініціює відверту розмову про сприйняття церквою питань, що стосуються інтимного життя людей.

znimannya-novoho-proektu-tajemnyj-kod-viry-5

Щоб дізнатися, чи можуть люди усвідомлено керувати своїм основним інстинктом, священик Георгій Коваленко звернеться до лікаря, який вивчає людський мозок. Психолог пояснить, чому жінки наважуються на аборт, а історик відкриє таємницю монахів, яким зі стародавніх часів вдавалося боротися із плотськими спокусами. Ведучий наважиться на те, на що ніколи не наважувався священик – зустрінеться і відверто поговорить з чоловіком, який розповість про свої нетрадиційні стосунки.

znimannya-novoho-proektu-tajemnyj-kod-viry-4

“Духовне – святе, а тілесне – грішне. Але чи справді це так? Навіть в Біблії є книга, яка відверто описує стосунки між чоловіком і жінкою, і ця книга називається «Пісня пісень». Я хочу з’ясувати, як еротика потрапила до Біблії”, – ставить питання ведучий.

У пошуках відповідей отець Георгій вирушає до колишньої друкарні Києво-Печерської Лаври, де релігієзнавець звертає увагу на нестандартну трактовку традиційної моралі у «Пісні пісень». Про ставлення до інтимних стосунків в іудаїзмі у відвертій розмові розповість себе. Глядачі побачать старовинний 250-річний екземпляр Тори, найсвятішої для іудеїв книги, а також дізнаються, як у ній заповідається ставитись до кохання.

Етнографи розкажуть ведучому отцю Георгію особливі традиції українців, такі як вечорниці та «притули», пов’язані з інтимним життям наших предків. А очільниця однієї з ромських громад розповість, які шлюбні традиції існують у її народу.

Перейти до вмісту