Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Спрощено реєстраційну заяву платника ПДВ

Спрощено реєстраційну заяву платника ПДВ

uvaha-6-1Державна податкова інспекція у м.Полтаві повідомляє, що з 20.03.2017 р. набрали чинності зміни, внесені наказом Мінфіну від 21.12.2016р. № 1125 «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів та Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість» до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом № 1130. Внесеними змінами скасовано або спрощено (удосконалено) окремі документи, що подаються платниками податків до контролюючих органів та видаються контролюючими органами платникам податків.

Вдосконалено та спрощено форму реєстраційної заяви платника ПДВ за формою № 1-ПДВ.

У новій формі заяви виключено відомості щодо:

  • найменування контролюючого органу, де здійснюється реєстрація або перереєстрація платника;

  • місцезнаходження (місця проживання) платника (за винятком перереєстрації у зв’язку із зміною місцезнаходження (місця проживання));

  • контактних телефонів заявника та відповідальних осіб платника;

  • кількості працюючих тощо.

Новою формою заяви передбачено, що у разі добровільної реєстрації або у разі перереєстрації платником ПДВ особа подає лише один (перший) аркуш заяви.

Два аркуші заяви подаються лише при обов’язковій реєстрації, а також при реєстрації платниками ПДВ інвесторів (операторів) за угодою про розподіл продукції, учасників договору про спільну діяльність, управителів майна.

Відділ організації роботи Державної податкової інспекції у м. Полтаві

Перейти до вмісту