Ви тут:
Суспільство Україна 

Реформа енергоефективності, теплоенергетики, ЖКГ вперше розвернута навколо споживача, – Зубко

Реформа енергоефективності, теплоенергетики, ЖКГ вперше розвернута навколо споживача, – Зубко

nsv_2410

Лише пакетне голосування у парламенті за необхідні закони з енергоефективності дозволить запрацювати системі, при якій споживач зможе отримати і фінансову, і технічну підтримку у впровадженні енергоефективних заходів.  Про це сьогодні наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час круглого столу «Енергоефективність: європейський вектор для українських реформ», участь у якому взяла Катарина Матернова, заступник керівника Головного директорату Єврокомісії зі зв’язків з країнами-сусідами.

 «Реформа енергоефективності, теплоенергетики, ЖКГ вперше розвернута навколо споживача. Споживача, який має отримати якісну послугу за доступну ціну, ефективно використати власні кошти та фінансову підтримку держави в напрямку енергоефективності. Для цього ми створюємо всі необхідні інструменти – через закони «Про ЖКП», «Про комерційний облік комунальних послуг», «Про енергоефективність будівель», «Про фонд енергоефективності», – зазначив Геннадій Зубко.

Він наголосив, що спрямовуючи кошти в енергоефективність, а не тільки в субсидію, держава зможе зменшити навантаження на бюджет та підвищити платоспроможність українських родин.

Крім того, він зазначив, що Україна має підтримку ЄС у відкритті технічного офісу з впровадження енергоаудиту для моніторингу досягнутих результат, що  є також одним із завдань Фонду енергоефективності.

«Мультиплікативний ефект від впровадження енергоефективності – це  розвиток малого й середнього бізнесу, ринку будівельних матеріалів та енергосервісних компаній, які будуть включені в процес», – сказав Зубко.

Перейти до вмісту