Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Пирятинська міськрада підтримала блокаду торгівлі з терористами

Пирятинська міськрада підтримала блокаду торгівлі з терористами

pyryatynska-miskrada

На 20-ій сесії сьомого скликання Пирятинської міської ради депутати майже одноголосно підтримали звернення, ініційоване УКРОПОМ, щодо підтримки торговельної блокади тимчасово окупованих територій України. Дане питання на розгляд сесії виніс депутат-укропівець Олексій Хоменко.

У Пирятинській міськраді є люди, які самі воювали на окупованих територіях і є ветеранами АТО. Тому депутати підтримали дане звернення одноголосно. Ми переконані, що наші хлопці не повинні гинути та отримувати поранення тоді, як інші отримують зиск від війни. Необхідно чітко визначити перелік гуманітарних першочергово необхідних вантажі і пропускати через лінію розмежування тільки вказані товари», – Олексій Хоменко.

Також Олексій Хоменко відзначив, що дане питання винесли на сесію без попереднього обговорення. При цьому депутати проголосували за нього з першої спроби.

Нагадаємо, член Політичної ради та голова Полтавської обласної організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», керівник фракції УКРОПу в Полтавській обласній раді Сергій Соловей ініціював розгляд даного звернення і на сасії Полтавської обласної ради. За нього голосуватимуть у понеділок – 6 березня.

У ньому висуваються вимоги:

– на законодавчому рівні вжити заходи щодо посилення контролю за переміщенням осіб через тимчасово окуповану територію України;

– провести масштабне розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованого Донбасу на територію України.

– встановити мораторій на ввезення вантажів (товарів) на тимчасово окуповану територію України та вивезення вантажів (товарів) з неї, за винятком гуманітарних вантажів (товарів), які ввозяться на тимчасово окуповану територію України під контролем спеціально делегованих представників Організації з безпеки та співробітництва в Європі або за участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Червоного Півмісяця;

– припинити переслідування ветеранів добровольчих батальйонів, які розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях.

Перейти до вмісту